„Klubrádió
Esti gyors

Gyökérkefe – Szénási Sándor jegyzete

28/05/2019 18:01

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

2019. május 28. Esti gyors-részlet - Szénási Sándor jegyzete (2019.05.28.)
02:21
00:00

A fideszes elit csalódott a népben. Egy kicsit a magyarban és nagyon az európai söpredékben, amely nem értette meg az idők szavát, ami hagyján, de az Új Európa vezéreiét sem. Konkrétan: nem hajtották végre a Nagy Ugrást, amellyel Európát sorosista, brüsszelista, migránsista, liberális métellyel fertőzött állapotából a szabad és boldog etnikai gyűlölet és nacionalizmus medrébe juttatták volna. A nagy áttörésből közepes lett, a helyzet bonyolult és törékeny, az uniós intézmények vezetését egyezkedések, alkuk, lobbizások, nyomásgyakorlások alakítják ki, csupa olyasmi, amit a populistának nevezett nackósok és autokraták szívből utálnak. Az ő világuk és az ebben a világban használni erősen javasolt gondolkodásmód egyszerű, egyetlen rövid és sima agytekervény elég a megértéséhez. Ehhez képest minden káosz, és anarchia.

Az alsóbbrendűség maga.

A felsőbbrendű világok létezését azonban épp az egyértelmű és sorozatos győzelmek legitimálják, és ha ezek elmaradnak, vagy csökkenő értéket mutatnak, az agyakban zavar keletkezhet. Ilyenkor az üzemzavar elhárításnak azonnal működésbe kell lépnie. El kell magyaráznia, hogy miért tolódik el egy héttel a szocializmus világméretű győzelme, hogy Grósz elvtárs miért engedi meg 56 kimosdatását, hogy a Nyugat meddig dúlja még a magyar hazát, és miért vannak még életben a finnugor elmélet hívei.

Valamit most is mondani kell.

A hét végén Nógrádi szakértő azt mondta, a német közéletet azért uralja a környezetvédelem, hogy ne kelljen a migrációról beszélni. A századvéges Kiszelly Zoltán szerint a klímaváltozás metatémáját vetették be a bevándorlással szemben. A 888-as G. Fodor Gábor az elit cselének tartja a klímaváltozást, amivel a bevándorlást fedik el.

A klímaduma a népek ópiuma.

Hát, nem egy nagy ötlet ez, elvtársak, de más nem jutott eszünkbe és tán nem is kell. Egyszerűség és folyamatosság a lényeg. Egyetlen szó, vagy név. Egyetlen gyökérkefe, amivel az agyakat fehérre sikáljuk.

Vigyázz Európa, előbb-utóbb téged is elkapunk.

Pixabay
 
Esti gyors/Szénási Sándor jegyzete
2019. május 28., kedd 18.00