„Klubrádió
Esti gyors

A világ füle - Szénási Sándor jegyzete

23/04/2019 18:16

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Az első számú kereszténydemokrata ugyanis azt fejtegette, hogy miközben az egyház nem afféle humanitárius galeri, brancs, vagy kommuna, és nem szabad alkalmazkodnia olyan időleges ideológiákhoz, mint a szabadkőművesség, a liberalizmus, vagy a baloldaliság...

2019. április 23. Esti Gyors-részlet (2019.04.23. Szénási Sándor jegyzete)
02:46
00:00
Ismét vissza kell térnünk Semjén Zsolthoz; hiába, ő megkerülhetetlen influenszere a nyilvánosságnak, az áru, amit egyéniségének teljes súlyával, és hitelével reklámoz, követői szemében az adófizetők minden pénzét megéri, legyen az a Notre Dame kigyulladásának apokalipszise, amiben nyilván a szekuláris politika ég tövig, vagy a mostani - a HírTV-s - nyilatkozata.

Ezt annak kapcsán adta, hogy Ferenc pápa húsvéti üzenetében keményen szólt azokról a politikusokról, akik a menekültek ügyét saját céljaikra használják, szívüket pedig páncél alá rejtik. Semjén Zsolt nem annak a kormánynak miniszterelnök-helyettese, amely könnyeit hullajtja a kóbor gyülevészhad sirámai fölött, ám saját állítása szerint keresztény, sőt katolikus, vagyis a pápa, ha szabad így fogalmaznunk, ideológiai főnöke. Azonban Semjén úr épp katolikus minőségében őszinte híve a szabad akaratnak, s mivel a pápa csalhatatlansága nem jelenti, hogy egyben bírálhatatlan is, a szabad akarat a következőt mondatta vele: "Az egyház az nem egy emberbaráti egyesület".

Jézus ugyebár csak pár napja támadt fel, de lehet, hogy ennek hallatán már megbánta.

Bánhatja is, ha saját kereszthalálával kapcsolatban félreértett valamit. Vagy Semjén Zsoltot.

Az első számú kereszténydemokrata ugyanis azt fejtegette, hogy miközben az egyház nem afféle humanitárius galeri, brancs, vagy kommuna, és nem szabad alkalmazkodnia olyan időleges ideológiákhoz, mint a szabadkőművesség, a liberalizmus, vagy a baloldaliság, birtokol egy IGAZI keresztény örökséget, ami tehát  az előbbiekből következően nem azonos Ferenc menekültpártiságával, és – fogalmazott Semjén Zsolt egy szellemes metaforával, - nem azonos a világ fülének csiklandozásával.

A Semjén-evangélium szerint tehát következő a helyzet:

  1. Az egyház nem azért van, hogy időleges hülyeségekkel foglalkozzon, az egyház örök, az ember halandó, mire türelmünk lenne foglalkozni vele, már por és hamu. Illetve haleledel, ha Líbiából elindulva a tengerbe fúl.
  2. Van egy igazi keresztény örökség, de hogy az miben nyilvánul meg - és például ha az embert nem szereti, kedveli a riolit nevű vulkáni követ, vagy csak a pszichedelikus gombák érdeklik -, az egyelőre Semjén Zsolt hittitka.
  3. A liberálisok, baloldaliak, és szabadkőművesek csiklandozzák a világ fülét. Ez még csak nem is eretnekség, ez marhaság, ösztönlények éretlen viselkedése. De hát ki is múlnak mind.

Szénási Sándor jegyzete a 2019. április 23-i Esti Gyorsban hangzott el.