„Klubrádió
Esti gyors

A Tűz - Szénási Sándor jegyzete

18/04/2019 17:18

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Semjén azt is közölte, hogy ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. 

2019. április 18. Esti gyors-részlet (2019.04.18. Szénási Sándor jegyzete)
02:08
00:00
Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes tegnap a Hír Tv-nek nyilatkozott, amire most csak azért térünk vissza, mert a Soros-sajtó - egyébként szokása szerint - belegázolt  kétségbevontatlan igazságtól fénylő szavaiba. Semjén azt mondta, hogy a Notre Dame leégésében a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van. Azt is közölte, hogy ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. Az első számú kereszténydemokrata ezzel lokálisan és globálisan is a bűn hálójába vonta a liberális világot - nagyon helyesen persze -, ám a demagóg sajtó ezt túl elvontnak találta, és gyorsan kikereste a Demokrata nevű hetilap cikkét, amely szerint "lehet, hogy a felújítás alatt valamelyik munkás eldobta a cigarettát, az okozta a tüzet... Látszólag igen, tényleg így lehet, csakhogy a kéz, amely láthatatlanul vezette az eseményeket, már akkor ütésre lendült, amikor még semmit sem sejtettünk. A kéz, amely egyidejűleg ütni és simogatni is képes."

Mármost ilyen kéz konkrétan csak egy van az univerzumban, és az az Isten keze,és ez így nagyon különös értelmezése a tűzvésznek, még akkor is, ha a Mindenható csak a kereszténységtől való elfordulást büntette volna a gyújtogatással. De ha ez mégis igaz, akkor Mária országa gyakorlatilag tűzbiztosnak tekinthető, mi Máté evengéliumának szellemében azt kiáltjuk: "Kérjetek és adatik néktek: keressetek és találtok: zörgessetek, és megnyittatik néktek." A mi istenfélő, gyűlöletmentes, és alázatos kereszténységünk a garancia arra, hogy itt az Úr senkinek sem ad gyufát a kezébe, míg, ahogy - egy a jámbor Pócs János által is megosztott cikk szerint - "Az igazság az, hogy maga Európa égett el a szemünk előtt."

Az egész. Hölgyeim és Uraim, büszkén szomorú szívvel kell bejelentenem, hogy már megint egyedül vagyunk.

Szénási Sándor jegyzete a 2019. április 18-i Esti gyorsban hangzott el. A fenti lejátszás ikont megnyomva meg is hallgatható.