„Klubrádió
Esti gyors

Démonűzés - Szénási Sándor jegyzete

7/03/2019 18:01

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Gyertya az asztal közepén, hangtál mellette, amelyet megkondít, hogy a hang elűzze a ballib démonokat. Aba polgármestere jobban kedveli a kormánypárti erőket, azok pozitív hozzáállását a világhoz. Ők sosem firtatnák, miképp vett fel a település pénztárából több millió forintot, amint azt a járási ügyészség nehezményezte is.

2019. március 07. Esti gyors-részlet - Szénási Sándor jegyzete (2019.03.07.)
01:58
00:00
Egy polgármester, az abai konkrétan, végre megtalálta a módját, miképp tartsa féken az ellenzéket, nem csak az önkormányzati üléseken, de túl Abán, szeretett hazánk kilencvenháromezer négyzetkilométerre kiterjedő földi terein is, sőt, a felette, az isteni régiókig emelkedő levegőeget is képes megtisztítani a ballib gonoszoktól, az isteni régiókban már nem kell, ott Urunknak egyetlen pillantásától amúgy is porrá égnek.

Kossa Lajos polgármesternek az a módszere, hogy az üléseken kitesz egy gyertyát az asztal közepére, rögtön a hangtál mellé, amelyet minden döntés után megkondít, a hang pedig elűzi a teremből a negatív erőket.

A polgármester biztosra akar menni, s mivel az ördögűző filmekből kitanulhatta, hogy a démont csak akkor lehet elkergetni, ha ismerjük a nevét, a helyi ellenzéki erők három ördögfattyát elnevezte Paprikajancsinak, Sunyi Rókának, illetve Páváskodó Pulykának. Hogy sátáni sarjadékok, nem kétséges, kérdéseikkel a kétkedés szellemével mérgezik a települést, míg ezzel szemben a kormánypártiak pozitív hozzáállása, Kossa Lajos bölcsességének konstans csodálata igazi keresztény szellemet áraszt.

Ők sosem firtatnák, hogy 2012 és 2016 között Kossa Lajos miképp vett fel a település pénztárából 83 alkalommal 10,7 millió forintot, amint azt a járási ügyészség nehezményezte is. Tudják, hogy e cselekményben a polgármesternek csupán a démon által megszállt teste vett részt, az lopott, az költött, az hazudott, míg a lelke hófehéren bolyongott az éterben egészen addig, amíg rá nem talált a gyertya-hangtál kombóra, és csodálatos öntisztítással önmagából három ellenzéki képviselőbe száműzte a gonosz lelket. Ezeknek a Sunyi Rókáknak már úgyis mindegy.

Címlapkép: Flickr.com

Szénási Sándor, a Klubrádió újságírójának jegyzete az Esti gyors 2019. március 7-ei, csütörtöki adásában hangzott el.