„Klubrádió
Esti gyors

Hamis a baba – Szénási Sándor jegyzete

14/05/2019 18:01

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

A NAV berendelte a Kétfarkú Kutyapárt elnökségét, nyilván azért, mert az az igazira hajazó hamis tízezrest állított elő, Szent István helyett Soros György fejével, hátul migránsok hadával.

2019. május 14. Esti gyors-részlet/Szénási Sándor jegyzete (2019.05.14.)
02:33
00:00

A Fidesz szavazók fele szereti, csodálja pártját és vezérét, tűzbe menne érte, de a becsületében kételkedik, a pénzét nem bízná rá. Ez meglepően árnyalt viszonyt tételez a két fél között, a csodálat tárgya talán nem is feltétlenül örül ennek, de hát a tények, vagyis a Medián felmérése azt mutatja, hogy a népesség 65 százaléka, ideértve a kormánypártiak már említett felét is, azt szeretné, ha Brüsszel pénzeit Brüsszel osztaná el. Egy független európai intézmény tudniillik, amely nemcsak döntene a támogatásokról, de szépen végig is követné a pénz útját, ily módon fölöslegessé téve az ellenzék által olyannyira preferált korrupcióellenes ügyészség felállítását.

A népi bölcsesség azonban nem áll meg félúton, és a felmérésben világossá teszi, hogy az Orbán-rendszerrel szembeni bizalmatlanság direkte, mondhatni fojtózsinórral van összekötve az oktatás és az egészségügy helyzetével. A populáció 68 százaléka ugyanis a maga józan eszével minden uniós centet erre a két területre költene, s mivel ez ma nincs így, vagy az van, hogy a csodálat tárgyát képező hatalom hülye, esetleg folyton a buszon, villamoson felejti a pénzt, vagy pedig lop. Nem látunk a szavazók fejébe, nem tudjuk, inkább ostobának, vagy inkább tolvajnak látják-e ideáljukat, de ez mindegy is, pénzt a kezébe nem adnának.

Valamint egy idő után kést, villát, ollót se, de ez a mondott népi bölcsességnek egy következő fokozata lesz, ha lesz.

A csodálat tárgyát megtestesítő hatalom azonban nyilvánvalóan nem maradhat cash nélkül, a párt és a vezér nem szokta meg, hogy üres a keze, hogy nem oszthat, nem szórhat, nem zsebelhet, nem kenheti, olajozhatja a hatalom szerkezetét. Mindennek hiányában ideges lesz, dührohamokban kezd szenvedni, csapkod, üt, ver, ami – lássuk be – nem jó senkinek.

A megoldás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kezében van, amely berendelte a Kétfarkú Kutyapárt elnökségét, nyilván azért, mert az az igazira hajazó hamis tízezrest állított elő, Szent István helyett Soros György fejével, hátul migránsok hadával. Ezt a pénzt kellene a csodálat tárgyának átadni, hadd játsszon vele, hadd dugdossa a haverok zsebébe, hadd fürödjön a Soros-tízezresek esőjében.

Ne zavarjuk őket, szépen csukjuk rájuk az ajtót.

Esti gyors/Szénási Sándor jegyzete
2019. május 14., kedd 18.00