„Klubrádió
Ötös

Fullajtár Andrea: Nem görcsölni, cselekedni!

6/04/2020 10:00

| Szerző: Klubrádió

A Katona József Színház tagjával, Fullajtár Andrea Jászai-Mari díjas színésznővel beszélgettünk, aki elmesélte hogyan éli meg a kialakult vírushelyzetet és miként telnek a napjai színjátszás nélkül, hogyan fogtak össze kollégáival együtt a tanulók megsegítésére.

2020. április 01. Ötös Falusi Mariann-nal és Lang Györgyivel-részlet/ Interjú, Fullajtár Andrea 2020.04.01.
35:45
00:00

Nem igaz, hogy semmi sem történik azóta, hogy bezártak a színházak. Rengeteg olyan kezdeményezéssel lehet találkozni, amelyben olyan kollégák fognak össze, akik korábban soha nem dolgoztak együtt.  Van amelyiknek ő maga is részese – mesélte el Fullajtár Andrea.

A budapesti Katona József Síznház művésze szerint gyakorlatilag a színház- és iskolabezárásokkal egy időben jött Bíró Kriszta színésznő ötlete, hogy segítsenek online-anyagokat gyártani a magyartanároknak. Két nap alatt felállt a stáb, még határon túlról is jelentkeztek színészek, majd két hét alatt több mint 200 videó készült el, és mostanra váratlanul magas, 80 ezer fölötti nézettséget produkált ez a különleges gyűjtemény.

 
Fullajtár Andrea színésznő
Forrás: Katona József Színház
 

Online órákat tartanak, és lesz online versmondó verseny. Sok színész egész egyszerűen odaül a telefonja elé, és elkezdi felolvasni a novellákat, regényeket – tette hozzá. Fullajtár Andrea szerint tehát érdemesebb a mindennapi teendőkre koncentrálni, és nem azon görcsölni, hogy mikor lesz vége ennek a helyzetnek.

Az első és legfontosabb azonban, hogy mindenkinek tisztába lennie azzal, személyes felelőssége is van a járvány tovább terjedésének megakadályozásában. Jó lenne, ha az emberek mindent megtennének azért, hogy ellaposítsák a vírus jelenleg felfelé ívelő görbéjét. Ehhez kimondottan szükséges az alapos személyes higiénia és, hogy mindenki vigyázzon a másikra. Egy kis odafigyeléssel így a tünetmentes, fertőző személyek sem terjesztik tovább a vírust – mondta a színésznő.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ötös/Interjú Fullajtár Andreával 
2020. április 01., szerda 10.00
műsorvezető: Falusi Mariann, Lang Györgyi