„Támogassa
Esti gyors

Fiatal (?) Hipokriták Szövetsége – Rózsa Péter jegyzete

28/09/2023 18:02

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Példátlanul nagy a szólás szabadsága nálunk. Jobb helyeken mindezt persze hazudozásnak hívják, de tudjuk, ezek mind a mi nemzetünkre és szuverenitásunkra törnek. Már, ha a nemzet alatt csak a NER világát értjük. Azt valóban jó lenne már eltörölni.

2023. szeptember 28. Esti gyors-részlet (2023.09.28. Rózsa Péter jegyzete)
02:17
00:00

Magyarországon példátlanul nagy a szólásszabadság. Sehol máshol, de az Európai Unióban biztosan nem lehet olyan szabadon beszélni, mint nálunk. Egyeseknek.

A kormányzati és a kormánypárt védelmét élvező emberek azt mondanak, amit akarnak. A pártszolgálati szerepeben működő napilap minden következmények nélkül pedofilnak nevezheti például a homoszexuálisokat képviselő civil szervezetet, hiszen az ez ellen bírósághoz forduló egyesület keresetét éppen ma utasította vissza a másodfok.

Orbán nyugodtan mondhatja, hogy novemberben az átlagösszeg felével emelkednek a nyugdíjak, miközben még aznap kiszámolja a gazdasági lap szerkesztője, hogy az emelés csak az átlag harmada lesz. Minden gátlás és következmény nélkül kereszténynek és keresztényvédőnek vallja magát naponta a miniszterelnök és környezetének minden tagja, miközben éppen a magyar kormány nem szavazza meg a keresztény örmények elleni indított katonai agressziót elítélő határozatot az Unióban. Igaz, ezzel tulajdonképpen csak azt a hagyományt követi, aminek keretében anno szabadon engedte az azeri baltás embert aki katonatársát éppen annak keresztény mivolta miatt ölte meg.

Apropó szabadon engedés: a minden magyarázat nélkül a börtönből kiengedett külföldi állampolgárságú embercsempészek éppen e napokban szállítják szakmányban, szinte szabadon az illegális menekülteket a déli határunkról a magyar-szlovák korridorhoz. A migránsozó, a bevándorlóktól egész Európát megvédjük szlogent harsogó miniszterelnökök éppen valamilyen sanda politikai szándéktól vezérelve tűri, hogy zavart és félelmet keltsenek a határsértők északi szomszédunknál, hogy az egyébként magyarellenességéről elhíresült, ám orosz barátságával Orbán lelki rokonának mutatkozó Robert Ficó népszerűségét erősítse napokkal a választások előtt.

Mondom, példátlanul nagy a szólás szabadsága nálunk. Jobb helyeken mindezt persze hazudozásnak hívják, de tudjuk, ezek mind a mi nemzetünkre és szuverenitásunkra törnek. Már, ha a nemzet alatt csak a NER világát értjük. Azt valóban jó lenne már eltörölni.

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2023. szeptember 28-i adásában hangzott el.