„Klubrádió
Esti gyors

Fekete-Győr András: A társadalmi béke a legfontosabb

5/01/2021 21:46

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A hat ellenzéki párt vezetői ismertették azt a hat pontot, amely alapján közös kormányzásukat tervezik. Fekete-Győr András, szerint a hat ellenzéki pártnak sikerült elérnie azt, amit az ellenzéki választók hosszú ideje elvártak. A Momentum elnöke az egyik legfontosabbnak a társadalmi bék megteremtését tartja. Reményeik szerint október 23-án a közös miniszterelnök-jelölttel állhatnak a választók elé.

2021. január 05. Esti gyors / részlet, Fekete-Győr András (21.01.05.)
04:24
00:00

Kétszeresen is fontos napnak nevezte január 5-ét Fekete-Győr András. Egyfelől szomorú adatként emelte ki azt, hogy keddre virradólag átlépte a tízezret a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma. Másfelől örömét fejezte ki amiatt, hogy az ellenzéki pártok aláírták a közös kormányzás esetére vállalt hat alapelvet magában foglaló dokumentumot. Ezek közül az egyik lefontosabbként a társadalmi békére való törekvést emelte ki, amelyre szerinte ennek az országnak a legnagyobb szüksége van.

Szerinte a hat ellenzéki párt most azt bizonyította be, hogy képesek arra amire az ellenzéki választók is, összefogni.

EP-választás - A Momentum eredményváró rendezvénye
 
Fekete-Győr András Fotó:
MTI/Illyés Tibor
 

Miközben a kormány a NER-en keresztül egyre gyorsuló ütemben építi ki saját gazdasági rendszerét, hogy az esetleges 2022-es választási vereség után legyen hova visszavonulnia, az ellenzék különböző forgatókönyvek alapján készül fel egy rendszerváltásra. A miniszterelnök-jelöltek mind kidolgozzák saját stratégiájukat, ami alapján az Orbán-rendszert le akarják bontani.

Az előválasztások részben a függnek a járványtól is, de Fekete-Győr András reméli, hogy október 23-án már azzal a miniszterelnök-jelölttel állhatnak a választók elé, aki mögé a hat párt felsorakozik.

A teljes beszélgetést meghallgathatja a fenti lejátszóra kattintva.

Esti gyors
2021.01.05. 18:33
Riporter: Kárpáti Iván