„Klubrádió

Karácsony nem vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

22/12/2020 13:00

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester szerint hatalmas, 15-20 milliárdos bevételkiesést jelenthet Budapestnek az iparűzési adó csökkentése. Karácsony Gergely azt is elmondta, továbbra sem gondolja azt, hogy neki kellene vezetnie a Fidesszel szemben együtt induló pártok közös listáját.

Karácsony Gergely a háta közepére kívánna egy miniszterelnök-jelöltséget. A főpolgármester az RTL Klub Híradónak azt mondta, nagyon nagy terhet vállal akinek ilyen körülmények közt kell az országot irányítania.

A felmérések szerint az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus így továbbra sem gondolja azt, hogy neki kellene vezetnie a Fidesszel szemben ezúttal együtt induló pártok közös listáját 2022-ben. Az interjúban arról is beszélt, hogy iparűzési adó csökkentése miatt 15-20 milliárdos bevételkiesése lehet Budapestnek, ami már a közszolgáltatásokat is veszélyeztetheti.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony Gergely közgyűlés Fotó:
MTI/Kovács Tamás
 

Egyébként a mai kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált a főpolgármester szavaira azzal, hogy szerinter Budapest a legtöbb tartalékkal rendelkező önkormányzat, ki tudja gazdálkodni a szükséges költségeit szemben azokkal a kisvállalkozásokkal, amelyeknek az iparűzési adó megfizetése a jelen helyzetben súlyos terhet jelentene.