„Klubrádió
Hetes Stúdió

Fasizálódó magyar filmpolitika – Hetes Stúdió ajánló

3/02/2024 12:00

| Szerző: Klubrádió

Bűntény, amit a magyar kultúrpolitika a filmesek ellen elkövet – véli Prikler Mátyás filmrendező. Lehet legitim egy választás egy illegitim rendszerben, van-e értelme bojkottálni a választásokat? Etikai dilemmák előtt az ellenzék. A műsor második felében pedig megbeszéltük az elmúlt hét legfontosabb eseményeit Bodnár Zsuzsával, az Átlátszó újságírójával, Bethlen Tamással, a Borsod24.hu újságírójával, illetve a Klubrádiótól Neuman Gáborral és Bolgár Györggyel. 

2024. február 03. Hetes Stúdió (2024. február 03., szombat 15:00)
51:37
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Milye nválasztási etikát érdemes követnie az ellenzéknek - erről írt tanulmányt Miklósi Zoltán, a CEU professzora, politikafilozófus, aki ezt szakértői plénum előtt prezentálta. A prezentációs vita után Csernyánszky Judit Tóka Gábor választási szakértőt, a CEU docensét is megkérdezte arról: illegitim választási rendszerben etikus és értelmes dolog-e bojkottálni a választást. 

Bűntény, amit a magyar kultúrpolitika a filmesek ellen elkövet, a kurzus egyre inkább fasizálódik – legalábbis így látszik ez Pozsonyból Prikler Mátyás filmrendező, producer szemével.

Vége van-e a bíróságok politikai megszállásának vagy csak lassult a folyamat azután, hogy új, a szakmai függetlenségre vigyázó elnököt választott az Országos Bírói Tanács? – Szepesházi Péter ügyvédet, volt bírót kérdeztük.

Szégyenpadra került a harminc évvel ezelőtti éltanuló – harminc évvel ezelőtt kezdődtek meg az Unió közösségéhez való csatlakozás tárgyalásai. Az akkori magyar reményeket idézték fel a szakemberek.

Harminc évvel ezelőtt lépett életbe hazánk és az akkor még Európai Közösségnek nevezett későbbi Unió között az a társulási megállapodás, amely elindította a magyar integrációs folyamatot. Az évfordulón a Magyar Közgazdasági Társaság európai uniós szakosztálya pódiumbeszélgetésen idézte fel a kezdeti törekvéseket, reményeket. Akkor még örültünk annak, hogy Brüsszel ügyel a jogállamiságra. Kárpáti János összeállítását hallhatták.

 
Hetes Stúdió 2024.02.03.
 
(balró jobbra:) Bethlen Tamás, Józsa Márta, Bolgár György, Bodnár Zsuzsa, Neuman Gábor
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

A műsor második felében pedig megbeszéltük az elmúlt hét legfontosabb eseményet Bodnár Zsuzsával, az Átlátszó újságírójáva, Bethlen Tamással, a Borsod24.hu újságírójával, illetve a Klubrádiótól Neuman Gáborral és Bolgár Györggyel. 

2024. február 03. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. február 03., szombat 16:05)
54:18
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A teljes adást a fenti lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Hetes Stúdió
2024. február 3. szombat 15:00
Műsorvezető: Neuman Gábor
Szerkesztő: Józsa Márta