„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus Ferenc: Nem ússzuk meg az indiai törzset

24/06/2021 16:56

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Veszélyesnek tartja a kormány lazítási politikáját Falus Ferenc. A volt országos tiszti főorvos szerint az oltásokkal kéne foglalkozni, mert a delta variáns eljut majd Magyarországra is.

2021. június 24. Megbeszéljük - részlet 21.06.24. Falus Ferenc
14:34
00:00

5,5 millió beoltott után megszüntetik a maszkhasználatot, főszabály szerint belső terekben sem lesz szükséges maszkot viselni, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Falus Ferenc szerint a kormány újabb elhamarkodott lazításáról van szó, 5,5 millió átoltott épp csak több 50 százaléknál, és ők sem védettek még, mert sokan még a második otást sem vették fel, tehát védettségről véletlenül sem beszélhetünk.

Olyan oltások esetében, amelyek hatékonysága nem 100 százalékos, a volt országos tiszti főorvos szerint még az se lenne elegendő, ha a lakosság 70 százaléka lenne oltva. A delta variánssal kapcsolatban korábban a Klubrádiónak azt mondta, hogy miután megjelent a indiai delta variáns Nagy-Britanniában 5 százalék körül volt számuk az brit mutánssal szemben az összes fertőzött közt, míg pár nappal később már 30 százalékra ugrott ez az arány. Mára domináns lett a szigetországban, az Egyesült Államokban, Oroszországban és Izraelben is, ahol ismét emelkedik a fertőzöttek száma.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
 
Falus FerencFotó: Illyés Tibor/MTI
 

Falus úgy véli, nem fogjuk megúszni az indiai variánst, Európa ahhoz túlságosan jól átjárható. Ezért Magyarországnak is fel kéne készülnie.

Ilyen körülmények közt minden ember, köztük a gyerekek beoltása vezetne célhoz nem tökéletes védelmet jelentő vakcinákkal.

Falus arra kér mindenkit, hogy a maszkot mindenki saját felelősségére használja, amikor hosszabb ideig van emberek között, tömegközlekedik, zárt térben tartózkodik együtt másokkal.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Falus Ferenccel
2021.0624., csütörtök 16:45
Riporter: Bolgár György