„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus Ferenc: Értékelhetetlen a vakcinahatékonysági táblázat

3/06/2021 22:56

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Használhatatlannak és értékelhetetlennek tartja a kormány által közreadott legújabb vakcinahtékonysági táblázatát Falus Ferenc. A volt országos tiszti főorvos szerint az egész inkább politikai üzenet, mintsem tudomámnyos tényközlés.

2021. június 03. Megbeszéljük - részlet 21.06.03. Falus Ferenc
09:53
00:00

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezeteő miniszter a csütörtöki kormányinfón ismertetett egy újabb, az előző sokat vitatott táblázathoz hasonló statisztikát a vakcinák hatásosságáról.

Falus Ferenc szerint az, hogy mindezt szóban közölte a politikus, gyalázatos, az adatsor tartalma pedig értékelhetetlen és hiányos. A volt országos tisztifőorvos a Klubrádiónak elmondta, a táblázat politikai üzenet, nem pedig tudományos adatsor. "Egyszerűen egy nemzeti tragédia elfedéséről van szó" – tette hozzá. Közel 30 ezer embert elvesztettünk, és még nincs vége a járványnak.

Teljesen téves számítások alapján akarta a kormány működésben tartani a gazdaságot, de falus szerint ezt sem sikerült tökéletesen megoldani. "Nem volt oltási program, össze-vissza oltottunk" – mondta, hozzátéve, hogy a harmadik hullámra abszolút nem készült fel a kormány.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
 
Falus Ferenc
Fotó: Illyés Tibor/MTI
 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy messze még a járvány vége. Bizakodásra adhatnak okot a kedvező számok, de a keleten, Indiában új mutánsok jelentek meg. Falus szerint amikor Magyarországon is mejelent az egyik indiai törzs (háromról tudunk), kiterjedt kontaktkutatást kellett volna végezni, azonban nem lehet tudni, hogy végeztek-e ilyet.

Mindenképpen fontosnak tartja, hogy ha nem is tiltják, zárt terekben a nem egy háztartásban élő emberek viseljenek maszkot. Ezzel reményei szerint elkerülhető lenne a tavaly augusztusban indult hullámhoz hasonló pusztítás.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathaják meg.

Megbeszéljük.../interjú Falus Ferenccel
2021.06.04., csütörtök 17:11
Riporter: Bolgár György