„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus: "Nagyon megnyugtató", ha Szijjártó dönti el, hogy egy oltóanyag jó, vagy rossz

18/05/2021 16:17

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Falus Ferenc szerint erős túlzás, Szijjártó kijelentése, miszerint Európában a magyar kormány kezelte a legjobban a járványt. A volt országos tiszti főorvos azt is hozzátette, hogy kellő számú teszteléssel elkerülhető lett volna az elképesztően magas halálozás.

2021. május 18. Megbeszéljük - részlet 21.05.18. Falus Ferenc
12:25
00:00

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint mind gazdaságilag, mind egészségügyileg a magyar kormány kezelte legjobban a járványt Európában. Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos szerint "nagyon megnyugtató", ha Szijjártó dönti el, hogy egy oltóanyag jó, vagy rossz.

Komolyabb hnagra váltva megjegyezte, hogy a Franciaország és Magyarország adatai alapján 7,5 százalékkal kevesebb fertőzöttet azonosítottak itthon 1 millió lakosra vetítve, de 83 százalékkal több volt a halálozás. Hozzátette, 48 százalékkal kevesebb tesztet végeztek itthon.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
 
Falus Ferenc Fotó:
MTI/Illyés Tibor
 

Az indiai mutáns riasztó terjedése kapcsán Falus megjegyezte, hogy nagyon jó, hogy egyre többen be vagyunk oltva, de a helyzet semmiképpen sem bíztató. "Szárazon kell tartani a puskaport" – mondta, hozzátéve, hogy a járványügyi előírásokat szigorúan be kell tartani. Zárt térben maszkhasználat és távolságtartás kell. Különben könnyen járhatunk úgy, vagy rosszabbul, mint tavaly ősszel, amikor augusztus második hetétől lehetett látni a meredeken emelkedő fertőzés számot, de novemberig nem tiltották be a tömegrendezvényeket.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Falus Ferenccel
2021.05.18., kedd 16:10
Riporter: Bolgár György