„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus Ferenc: Ha egy repülő zuhant volna le Magyarországon, sokkal nagyobb tragédiaként éltük volna meg.

28/07/2021 18:45

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Értetlenségének hangot Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos, annak kapcsán, hogy a járványban eddig elhunyt 30 ezer ember, és ennek dacára sem oltatják be magukat sokan.

2021. július 28. Megbeszéljük - részlet 21.07.28. Falus Ferenc
13:51
00:00

Már hatóságok is elismerik, hogy a negyedik hullám kikerülhetetlen. Ezt legjobban a fiatalok oltásával lehetne

Falus Ferenc volt oszágos tiszti főorvos szerint a járvány arra tanít minket, hogy "néhány napos késlekedés is elvesztett emberéletken mérhető". A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy akár egy hetes késlekedésnek is lehetnek tragikus következményei.

Értetlenségének is hangot adott, annak kapcsán, hogy a járványban eddig elhunyt 30 ezer ember, és dacára sem oltatják be magukat sokan. Hozzátette, "ha Magyarország területére egy repülőgép zuhant volna, azt is nagyobb tragédiaként éltük volna meg".

A hozzánk hasonló adottságú országok esetében sokkal kevesebben haltak meg. Ezt pedig nem lehet pusztán azzal indoökolni, hogy az egészségügyi ellátás minősége ezekben az országokban sokkal jobb. Az időben bevezetett, és szigorúbban betartatott korlátozások nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a járvány kevesebb áldozatot szedjen.

Megoldást a negyedik hullám kivédésére csak a folyamatos tesztelés, kontaktkutatás, az oltások beadása jelenthet. Megjegyezte, az Orbán által laboratóriumnak nevezett Ausztriában a tesztelés ingyenes, a kontaktkutatást pedig sokkal komolyabban veszik, mint itthon.

A harmadik oltás kapcsán kifejtette, hogy azokat az egészségügyi dolgozókat, akiket az év elején oltottak be, harmadik Pfizer emlékeztető oltással kellene beoltani.

 
Falus Ferenc Fotó: Youtube
 
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Falus Ferenccel
2021.07.28., szerda 16:16
Riporter: Bolgár György