„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus András: A hallomások vonzóbbak, mint a tudományos álláspont

25/06/2021 20:45

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Egy hallgató csütörtökön arról beszélt, hogy csak a háttérhatralmak céljait szolgálják a vakcinák. Falus András virológus úgy véli, hogy mindez annak tudható be, hogy még mindig jobban bíznak az emberek a hallomásokban, mint a tudományos szakvéleményekben.

2021. június 25. Megbeszéljük - részlet 21.06.26. Falus András
16:09
00:00

Miután csütörtökön Falus Ferenc a delta variáns terjedéséről beszélt a Klubrádióban, egy hallgató azzal támadta a volt országos tiszti főorvost, hogy a háttérhatalmak erőltetik az oltást, és hogy egy bizonyos vitamin szedésével elkerülhető volna. 

Az eseten felháborodva Falus András virológus akadémikus, professzor emeritus fejtette ki véleményét. Mint elmondta, az ilyen összeesküvés-elméletek korábban sem voltak ritkák. Amikor az emberek valamit nem értenek, hajlamosak félelmeiken keresztül szemlélni a dolgokat. Ilyenkor az álhírek is hihetőnek tűnnek.

"Megjelentek olyan narratívák, hogy ez (az mRNS vakcinák) a génjeinkbe való beavatkozás" – mondta Falus, hogy ebben sincs semmi új. A genetikailag módosított organizmusok (GMO) elleni hisztéria nem más, mint a bizalmatlanság a hiavatlos álláspontokkal szemnbeni bizalmatlanságban gyökerezik a szakember szerint. Nem a tudomány, hanem az ismerősöktől származó hallomások alapján tájékozódnak.

A virológus ezért nem adott igazat a Falus Ferenc álláspontját kritizáló hallgatónak.

Tudomány - Falus András a Mindentudás Egyetemén
 
Falus AndrásFotó: Földi Imre / MTI
 
Megbeszéljük.../interjú Falus Andrással
2021.06.25., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György