„Köszönjük,
Reggeli gyors

"Dézsi mellett Borkai szimpatikusabb"

21/06/2023 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azért lehetett még botránya idején is támogatott politikus Borkai Zsolt Győrben, mert nem volt igazán erős ellenfele, és korrupciós ügyei mellett a lakosság bizonyos fejlesztéseket is érzékelt. Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa szerint utódja Dézsi Csaba András inkább csak a médiamegjelenésekre koncentrál.

2023. június 21. Reggeli gyors - részlet 23.06.21. Pintér Bence
10:15
00:00

Nem olyan hosszú idővel szexbotránya és kényszerű távozása után újra megjelent a színen Borkai Zsolt. Ha nem is lehetett Győr díszpolgára – amelyet egyébként megérdemelt elismerésnek tartott – előbb a Győri Atlétikai Club elnökévé választották, majd bejelentette, függetlenként indul a város polgármester székéért.

"Már azelőtt megfigyelhettem, hogy mennyire népszerű Borkai Győrben, hogy egyáltalán kinevezték violna a GYAC élére" – mondta a Reggeli gyors szerdai adásában Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa. Egy általa üzemeltetett 32 ezer tagot száámláló Facebook-csoportban azt a kérdést tették fel, hogy a Fidesz kit indítson polgármester-jelöltnek a 2024-es önkormányzati választáson. Hangsúlyozta, ez nem egy reprezentatív felmérés, mégis a második legtöbb szavazatot Borkai gyűjtötte, összehasonlíthatatlanul többet, mint a jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András. (A legtöbb szavazat arra érkezett, hogy ne ezeket az embereket indítsa a kormányzó párt.)

Szerinte azért lehetett még a botránya idején is támogatott politikus Borkai Győrben, mert nem volt igazán erős ellenfele. Az ellenzék sem számított arra, hogy "Győr nyerhető város lenne". A lakosság pedig azt érzékeli, hogy a korrupciós ügyek dacára Borkai polgármestersége alatt fejlődött a város, míg Dézsi idején ez a folyamat megakadt.

Dézsi sokkal inkább a "bolondos", papagájaiért rajongó városvezető képében tetszeleg, és előszeretettel válaszol az országos sajtó megkereséseire, míg a helyi eseteket jobban értő, győri független újságírókat sértésekkel hajtja el. Már odáig eljutott, hogy adott esetben fizikailag is megkísérlik megakadályozni, hogy feltegyék kérdéseiket.

Ezek alapján Pintér úgy látja, Borkait nem nehéz vitás ügyei ellenére is szimpatikus politikusnak feltüntetni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Pintér Bencével
2023.06.21., szerda 6:50
Riporter: Szénási Sándor