„Támogassa
A lényeg

Borkai: Szájer botránya helyett a sajátom választanám

12/06/2023 07:51

| Szerző: Klubrádió

Ha választania kellene, Borkai Zsolt saját botránya és Szájeré közül, így is a sajátját választaná. Az ügyét lezártnak tekinti.

Az ATV Heti Napló című műsorának adott interjút Borkai Zsolt korábbi győri polgármester, aki a Fidesz színeiben vezette a várost, egészen a 2019-es szexbotrányáig. Az általa csak „hajókuplerájként” emlegetett incidens után a saját értékelése szerint bűnbakot csináltak belőle, a kormánypártok elengedték a kezét, és bár újraválasztották az önkormányzati választáson, rövidesen lemondott, a helyét a fideszes Dézsi Csaba vette át – írja a 24.hu.

A lap felidézi, hogy Borkai sokáig visszavonult a nyilvánosság elől, aztán idén májusban a Győri Atlétikai Club elnökének választották. Persze az ügyét lezártnak tekinti, arról nem kívánt beszélni.

Hozzátette, továbbra is a DK-s Czeglédy Csabát sejti a szivárogtatás mögött, ahogy az ügyészség is, hiszen Czeglédy vádlottként már bíróság előtt áll az ügyben), de elismeri, hogy ez csak megérzés, bizonyítékai nincsenek.

Arra a kérdésre, hogy Szájer József botrányánál érzett-e elégtételt, azt mondta, nem teljesen biztos benne, hogy az nagyobb botrány volt, de ha választania kellene, a kettő közül így is a sajátját választaná. Arról is beszélt, hogy a brüsszeli orgián lebukó Szájert a homoszexualitás elfogadását hirdető ellenzék kevésbé támadta.