„Köszönjük,
A lényeg

Borkai lett a a Győri Atlétikai Club elnöke

31/05/2023 09:55

| Szerző: Klubrádió

A korábban lemondott elnök vissza akarta vonni a lemondását, de erre nem volt lehetősége. A győri fideszesek nem örülnek ennek.

"Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek" – mondta az Úgytudjuk.hu-nak Borkai Zsolt, a város korábbi, adriai szexbotrányáról elhíresült polgármestere, miután őt választották meg kedden a Győri Atlétika Club (GYAC) elnökének.

A napokban mondott le a Győri Atlétika Club vezetéséről Papp Oszkár. Lemondása után a lapnak azt mondta, hogy Radnóti Ákos alpolgármestert látná legszívesebben utódjaként az elnöki székben.

A keddi küldöttgyűlésen végül Borkait választották meg a klub új elnökének.

Borkai volt olimpiai bajnokként korábban 13 évig vezette a várost, míg a 2019-es önkormányzati választások hajrájában kiszivárgott róla egy szexvideó. A botrány ellenére Borkait a győriek újraválasztották, azonban ő nem sokkal később lemondott.

A hvg.hu összefoglalója szerint a volt polgármester elvállalta a GYAC vezetését, azonban ekkor Papp jelezte, hogy mégsem mond le. Ilyen viszont jogilag nincs: a küldöttgyűlés addigra már megválasztotta Borkait. Az Úgytudjuk azt írja, hogy Radnóti Ákos is elindult az elnökségért, viszont kevesebb szavazatot kapott, mint Borkai.

A klub elnöksége, amely a portál szerint jelenleg két ülő fideszes alpolgármesterből, Szeles Szabolcsból és Radnóti Ákosból áll, finoman szólva nem elégedett a döntéssel. A kéttagú elnökség közleményt adott ki a közpénzből működő GyőrPlusz portálon, amelyben azt áll, hogy Borkait jogszerűtlenül és puccsszerűen választotta meg a küldöttgyűlés. Mint írják: "Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét."