„Klubrádió
A lényeg

Borkai: Szálka vagyok a Fidesz szemében

2/06/2023 11:40

| Szerző: Klubrádió

Borkai szerint egykori pártja, a Fidesz szemében szálkává vált és botránya számlájára írták fel azt is, hogy Budapesten elveszítették az önkormányzati választásokat. Nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy visszatér a politikába.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a győri fideszesek sem nézték jó szemmel, hogy Borkai Zsolt lett a Győri Atlétikai Club elnöke

Az adriai jachtos szexbotrányáról elhíresült egykori polgármestere a Blikknek azt mondta, szerinte azért lett ekkora visszhangja annak, hogy a Győri Atlétikai Club elnökének választották, mert „volt pártom szemében még mindig szálka vagyok”. Azt mondta, „az ellenzék 2019-ben politikai szempontból zseniálisan kihasználta a jachtos kalandot”, hiszen „hibáztam, ők meg ügyesek voltak”. Ezzel szemben

Borkai szerint „a Fidesz nem jól kezelte ezt az ügyet, közellenség lettem, még Budapest elbukását is az én nyakamba varrták”.

Elmondta, azért fontos neki, hogy a GYAC elnöke legyen, mert „ez a klub az én gyerekem”, még MOB-elnökként ő lobbizta ki Győrnek, hogy a város rendezhesse meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Arról, hogy fizetést kap-e a munkájáért, „fogalma sincs”, de nem is ez motiválja.

"Soha ne mondd, hogy soha" – mondta Borkai, arra utlva, hogy nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy visszatér a politikába.