„Klubrádió
A lényeg

Dézsi reagált Borkaira, tisztességtelen kampányra számít

9/06/2023 18:32

| Szerző: Klubrádió

Győr jelenlegi polgármestere, Dézsi Csaba András a Telexnek reagált arra, hogy elődje, Borkai Zsolt újra indulna a posztért. Dézsi azt mondta:  „Három éve Győrben egy erkölcsi válsághelyzet alakult ki. Nem azzal foglalkoztam, hogy az elődöm milyen körülmények között távozott, mert rengeteg tennivaló volt. Győr fejlődik, és most a legélhetőbb város Magyarországon.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire lehet komoly ellenfél a 2019-ben szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai, a dzsúdó világából érkező Dézsi Csaba András sportos hasonlatot hozott: „Ha valaki nyerni akar, annak teljesen mindegy, ki az ellenfél”.

Aztán áttért a medencékbe, mondván, egy úszó akkor veszíti el a versenyt, ha oldalra néz. „Én nem követem el ezt a hibát” – mondta, majd megismételte, hogy komoly munkát végzett a munkatársaival, egy fél mondattal pedig hozzátette: „még tervezünk is”.

„Hogy ki indul el a Fidesz színeiben, azt Orbán Viktor miniszterelnök úr fogja eldönteni” – válaszolta arra a kérdésre, hogy elindul-e a jövő évi választáson. „Amikor úgy dönt, hogy eldönti” – tette hozzá.

Dézsi arról is beszélt a Telexnek, hogy „abszolút tisztességtelen” kampányra számít. „De nem a mi részünkről” – tette rögtön hozzá.