„Klubrádió
A lényeg

A fideszes alpolgármester megerősítette, díszpolgárnak jelölték Borkait Győrben

16/02/2023 19:19

| Szerző: Klubrádió

Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő Borkai Zsoltot jelölte Győr díszpolgárának idén, ezt Radnóti Ákos, Győr szintén fideszes alpolgármestere erősítette meg a hvg.hu kérdésére csütörtökön.

A jelölés tényéről korábban az ugytudjuk.hu írt, egy birtokába került, titkos jelöltlistára hivatkozva. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az adriai jachtos szextúrába belebukott korábbi fideszes polgármesterről (akinek ügyében Hadházy Ákos független képviselő korrupciós vádakról is beszélt) hogyan szavazott az érintett bizottság, így az sem ismert, hogy a győri képviselőtestület elé kerül-e Borkai jelöltsége.

A portál megkeresésére Dézsi Csaba András nem kívánata kommentálni Borkai jelöltségét. Azt mondta, nem volt jelen azon az ülésen, ahol a jelöltekről volt szó, és Radnóti Ákos alpolgármesterhez irányította a kérdezőket arra hivatkozva, hogy ő az illetékes bizottság elnöke.

Borkai Zsolt legutóbb szeptemberben szólalt meg nyilvánosan, amikor 1,5 millió forintos pénzbüntetésre ítélték a nőt, aki a botrányt kirobbantó felvételeket készítette a jachton tartott szexpartin. Borkai akkor azt mondta: "Nem fogja egy ítélet semmivé tenni azt a megaláztatást, amit ők tettek velem". A volt győri polgármester vagyonáról hosszú pereskedés után az Átlátszó közölt adatokat.