„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Brenner Koloman: Várhatók még politikai gesztusok a megváltozott Jobbiktól

26/04/2021 15:26

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A parlament jobbikos alelnöke, Brenner Koloman szerint a választásokig is várhatók még olyan politikai jelzések, mint amilyen az ő részvétele volt tavaly nyáron a Raoul Wallenberg születésnapján tartott megemlékezésen vagy amilyen Jakab Péter  gyertyagyújtása volt az egykori budapesti gettónál. A jobbikos politikus arról is beszélt, hogy pártja szerint a kínai Fudan egyetem megjelenése Budapesten nemcsak a kivéreztetett magyar egyetemi rendszernek okozhat károkat.

2021. április 23. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Brenner Koloman - 2021.04.23.
26:53
00:00

A Jobbik megváltozott az elmúlt években, és nemcsak azért tesz jelzésértékű politikai gesztusokat, hogy ezt ily módon is jelezze, hanem mert őszintén így is gondolja – jelentette ki a Klubrádiónak Brenner Koloman, a parlament jobbikos alelnöke. A Megbeszéljük című műsorban a képviselő azt mondta, hogy a jövő évi országgyűlési választásokig is várhatók még olyan politikai jelzések, mint amilyen az ő részvétele volt tavaly nyáron a Raoul Wallenberg 108. születésnapján tartott megemlékezésen vagy amilyen Jakab Péter Jobbik-elnök gyertyagyújtása volt idén januárban az egykori budapesti gettónál. De ezekkel nem magyarázkodni akarnak a múltjuk miatt, hanem azt mutatják, hogy a Jobbik vezető politikusai valóban így gondolkodnak. A változás hosszú folyamat volt, de megérte – tette hozzá Brenner Koloman.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Archív / Brenner Koloman, a Jobbik képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 7-én. MTI/Kovács Tamás
 
 

A jobbikos képviselő szerint ellenzéki szövetségeseiket már régen nem kell meggyőzniük a párt fordulatának őszinteségéről, hiszen az irányváltozáson már 2015 óta dolgoznak, és attól kezdve már egyre többször léptek kapcsolatba más ellenzéki politikusokkal is, 2018 óta pedig a Jobbik vezetőitől egyetlen olyan mondatot sem lehetett hallani, amely a régi időket idézné. Ez nem kommunikációs fogás, mert a párt hitelesen képviseli a jobbközép, néppárti vonalat, és ez abban is megnyilvánul, hogy az ellenzéki szövetségben meglepően nagy konszenzussal hozták létre a közös programot. A legfőbb közös pont a normális polgári demokrácia visszaállítása az országban, és csak olyan szerinte részletkérdésekben vannak különbségek az ellenzéki pártok között, mint például a családtámogatás rendszere, vagy hogy mit tekintenek családnak, ebben ugyanis a Jobbik a hagyományos, konzervatív álláspontot képviseli.

Bár a Soros-féle nyílt társadalom eszméje szintén távol áll a Jobbiktól, a pártban nem maradtak Soros-fóbiások, és a párt elítéli a CEU elüldözését Magyarországról. Ez bolsevik módszer, jelentette ki. Ugyanakkor a kínai Fudan egyetem megjelenése Budapesten nemcsak a kivéreztetett magyar egyetemi rendszernek okozhat károkat, hanem annak is újabb jele, hogy a Fidesz-kormány veszélyesen elbillentette a magyar külpolitikai egyensúlyt Kelet felé – mondta Brenner Koloman, a parlament jobbikos alelnöke.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Brenner Kolomannal
2021. április 23., péntek 16.15
riporter: Bolgár György