„Klubrádió

Reagált az ellenzék Orbán rádióinterjújára

23/04/2021 11:55

| Szerző: Klubrádió

Nevetgélve beszélt a nyitásról pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök többek közt a nyitás, a jövő hét közepén esedékes újabb fázisait ismertette. Az ellenzéki pártok nem hagyták szó nélkül. Egybehangzó véleményük szerint nem túl nevetséges, hogy világviszonylatban lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben.

Ha péntek, akkor Orbán-interjú a Kossuth rádióban, és ha vége a műsornak, akkor az ellenzéki reakciók sem váratnak magukra sokáig – írja a Telex.

Az ellenzéki pártok lényegében ugyanazt kifogásolták. Nevezetesen, hogy miközben lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben, addig a miniszterelnök jókedvűen nevetgélve beszél a helyzethez képest korai nyitásról. 

Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció): Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr?

A DK elnöke leginkább az interjú hangvételét kifogásolta, szerinte Orbán Viktor „kacarászva, jókedvűen” beszélt. „Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr? Hogy nálunk halnak meg lakosságarányosan a legtöbben az egész világon? Hogy ma reggelre 207-en elhunytak koronavírusban? Hogy több ezren elvesztették a munkájukat a vírus miatt?” – írta Gyurcsány.

Fekete-Győr András (Momentum): Jót nevetgélve adott interjút Orbán

A párt miniszterelnök-jelöltje egy szűkszavú posztban jelezte majdnem ugyanazt, amit Gyurcsány.

Jakab Péter (Jobbik): Felnevettem

„Felnevettem. Itt jöttem rá, hogy nincs értelme erre reagálni. Ez az ember egy vicc. És bár nevettem, rögtön el is komorodtam. Mert valójában nem vicc, hanem tragédia, hogy ő vezeti az országot” – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Kanász-Nagy Máté (LMP): Hogy is van ez?

Az LMP társelnöke főleg a 18 év alattiak oltását firtatta posztjában. „Örülünk, hogy végre ő maga is belátta, be kell oltani a 16–18 éveseket és végre vizsgálni fogják a 12–16 évesek oltását is” – írta. De szerinte ezt jobb lett volna megtenni azelőtt, hogy a gyerekek visszatértek volna az iskolapadokba.