„Köszönjük,
Esti gyors

Bezzeg máshol nem szivatják a fővárost Orbán kedvenc diktátora miatt – Gergely Zsófia jegyzete

14/11/2019 18:01

| Szerző: Gergely Zsófia/Klubrádió

Így múlt csütörtökön pont ilyen tájban ezrek rekedtek metrókban, szálltak le az egy helyben veszteglő pótlóbusz-pótlókról, késtek el, fáztak a lezárt utcán vagy veszekedtek a rendőrökkel, hogy nekik oda kell érniük a gyerekért az iskolába. Mindezt csak azért, hogy közben Erdogan a türbében turbékoljon.

2019. november 14. Esti gyors-részlet (2019.11.14. Gergely Zsófia jegyzete)
02:08
00:00
Pontosan egy héttel ezelőtt Budapest szabályosan lebénult, mert indokolatlanul nagy részét zárták le Orbán Viktor gyerekgyilkos, diktátor haverja miatt. Nehogy a háborús bűnökkel vádolt Erdogannak pont nálunk essen bántódása, még a Várba felzötykölődő siklót is leállították, bár megnézném a merénylőt, aki a csigalassú turistamágnesről próbál merényelni vagy a lomhán araszoló siklón menekül a helyszínről.

A konstans hülyének nézéstől még nem leszünk hülyék: látható a forgalomkorlátozások agyament mértékéből, hogy itt messze nem biztonsági kérdésről van szó. Inkább arról, hogy megpróbálták hermetikusan elszigetelni a tüntetőktől a nem szívesen látott vendéget. Hogy csak Orbán Viktor mutogathassa várúrként hencegve az általa teraszosított várból a fővárost, a magyarok viszont ne mutathassák meg és ki, mi a véleményük. Még meglátta volna az elhaladó török diktátor a fújoló tüntetőket, a kurd zászlókat, vagy azt a nálam különdíjas transzparenst, amin az állt: "köszi, de van saját mészárosunk".

Így múlt csütörtökön pont ilyen tájban ezrek rekedtek metrókban, szálltak le az egy helyben veszteglő pótlóbusz-pótlókról, késtek el, fáztak a lezárt utcán vagy veszekedtek a rendőrökkel, hogy nekik oda kell érniük a gyerekért az iskolába. Mindezt csak azért, hogy közben Erdogan a türbében turbékoljon. Méghozzá többek közt azzal az üzletemberrel, aki Orbán saját lábunkon álló vejével bizniszel.

A diktátoroknak láthatóan sűrű a táncrendje, Erdogan azóta már Donald Trump-nál gazsulált. Nem külpolitikailag akarom elemezni az eseményt, az amerikai elnök is körbenyalta, ebben nincs különbség. A 444.hu viszont megnézte, vajon ott is káoszba fullad a főváros élete egy önkényuralkodó miatt, a terrorfenyegetettségnek azért jóval kitettebb Washingtonban mégis mekkora lezárásokkal fogadták?

Az eredmény: Erdogan hotelje körül, egyetlen háztömbnél voltak korlátozások. Ott is csak egy utcát zártak le teljesen.

Mert ott még az elnök kedvenc zsarnoka miatt sem lehet bármit megcsinálni az emberekkel.

Gergely Zsófia jegyzete a 2019. november 14-i Esti gyorsban hangzott el, amit a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatnak meg.