„Klubrádió
Szerepvállalás

"A népszavazás valójában nem véd meg senkit"

27/03/2022 07:45

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A kormány által "gyermekvédelminek", civil szervezetek, így az Amnesty International és a Háttér Társaság által homofób és transzfób propagandának nevezett népszavazást is a választással együtt tartják április 3-án. Az említett civilek úgy látják: részt kell venni és mind a négy álkérdésre érvénytelenül szavazni. 

2022. március 26. Szerepvállalás (2022. március 26., szombat 18:05)
22:02
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A népszavazás valójában nem véd meg senkit, hanem még nagyobb veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI embereket – véli az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, illetve más civil szervezetek, amelyek azon dolgoznak, hogy az április 3-i homofób és transzfób propagandanépszavazás érvénytelen legyen.

Választás 2022 - A Nemzeti Választási Bizottság ülése
 
Az országos népszavazás szavazólapjainak jóváhagyott mintái a Nemzeti Választási Bizottság ülésén a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházában 2022. február 14-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Azt gondolják ugyanis, hogy nemcsak az országgyűlési választásokon, hanem a népszavazáson is mindenképp részt kell venni és a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejezni, hogy nem kérünk a kirekesztő politikából. Azt vallják, hogy a homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás.

Az országos kampányról Dudits Lucát, a Háttér Társaság ügyvivőjét kérdeztük. A kampányhoz kapcsolódóan készült 11 kisfilm, amelyekben a kirekesztő törvény által megbélyegzett emberek mesélik el személyes történeteiket. Egyikük, Dányi-Nagy Márió volt a vendégünk.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Szerepvállalás
2022. március 26., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori