„Klubrádió“
Amikor egy ország a hó foglya volt
Anno Budapest

Amikor egy ország a hó foglya volt

Múlt héten arról a nagyon kemény 1987-es januárról beszélgettünk az Anno Budapestben. A nagy érdeklődésre tekintettel, a következő - december 15-i - adásban is folytatjuk a témát, mert sok betelefonáló nem kapott lehetőséget az idő rövidsége miatt.

Ajándékozz karácsonyt!

Ajándékozz karácsonyt!

Közeleg a Karácsony és a hideg téli hónapok. A mélyszegénységben élőknek nagyon nagy szükségük van a segítségre - az Önök segítségére is. A Klubrádió évek óta az ünnepek előtti időszakban a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány javára kampányol támogatásért.

Kütyüvilág
Tudatos.hu

Kütyüvilág

A Tudatos.hu szombati adásában a kütyükkel foglalkozunk. Adásunk első felében Neuman Gábor vendége volt Dr. Bernschütz Mária generációkutató, akivel az újkeletű jelenségről, a fear of missing out-ról beszélgettünk. Velünk volt még telefonon Dr. Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője, őt az etorobotika mostanában szárba szökkenő tudományáról kérdezte a műsorvezető.

 


Örömzene

"Az ember valami újdonsággal is üzenjen"

László Boldizsár élete tele van mostanában számmisztikailag érdekes jubileumokkal. Tavaly volt 10 éve, hogy operákat énekel, idén lett 50 éves és jövőre lenne 25 éves a Cotton Club Singers nevű formációja. A születésnapját egy nagyszabású koncerttel ünneplni egy big bandes felállással - a Budapest Jazz Orchestrával együttműködve. A beszélgetésben szóba kerülnek operaénekesi szerepálmai és az is kiderül a videóból, mit jelent Boldinak a Klubrádió.

Popcornmozi vs. művészfilm, Marvel vs. Scorsese
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Popcornmozi vs. művészfilm, Marvel vs. Scorsese

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában két téma is terítékre került. Az adás első felében a drogfogyasztásról, függőségről, leszokásról szóló filmekről beszélgettünk Baski Sándorral. A folytatásban Rakita Vivien filmkritikus segítségével megvizsgáltuk, mi is a problémája Martin Scorsese-nek a képregényfilmekkel.

Bayer Zsolték harcra készülnek – Neuman Gábor jegyzete
Hetes Stúdió

Bayer Zsolték harcra készülnek – Neuman Gábor jegyzete

Bayer Zsolték felkészültek a harcra, megvédik az Újszínházat, a Liget projektet, az atlétikai stadiont a „libsiktől”, akiket ezzel együtt ki is zárnak a magyarságból. Megvédenek mindent, amit el akarnak orozni tőlük az új polgármesterek, hiszen nekik ősi jusson jár az, amit kaptak az elmúlt 9 évben. És miközben a tb-törvény a legszegényebbeknek árt, Bakondi György, a migránsveszély Jolly Jokere újabb „hordákat” lát a határon. Így fordulunk rá az ünnepekre. Neuman Gábor jegyzete.

 Szerencse? Játék!
Kovátsműhely

Szerencse? Játék!

A Kovátsműhely következő daltörténetében a szerencsejátékok misztikus világába visszük el hallgatóinkat. Nyáry Krisztián a második világháború előtt üzemelő titkos Bucsinszky-játékbarlangokról mesél nekünk a vasárnapi adásban, Szolnoki András pedig bebizonyítja, hogy a szerencsejátékokhoz a szerencse önmagában kevés: sokkal több múlik a taktikán.

„Cigány, de rendes”
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Cigány, de rendes”

Horváth M. Judit fotóművész már gyerekként tudta, érezte, hogy létezik egy ilyen ki nem mondott kategória, amelynek – asszimilálódott cigány származásával – ő is tagja. Gálvölgyi János vendégeként erről is mesélt az Ötösben.

Iránymutató kultúrmatek
Esti gyors

Iránymutató kultúrmatek

Szóval nem lesz itt baj, ha elveszik a pénzt, az épületet, az igazgatói pozíciókat, ezek az emberek akkor is alkotni fognak, a szabadsághoz nem a közpénzeken keresztül vezet az út. Sőt megértve, de nem figyelmen kívül hagyva a színházi szakma egy részének hallgatását, annyira jó volna, ha nem is lenne közpénz a történetben, vagy legalábbis nem így.