„Klubrádió
Szabadság Klub
Somfai Péter: Ördög a falon
Szabadság Klub

Somfai Péter: Ördög a falon

A fideszes kormány az első napjától tucatjával követett el olyan "csínyeket", amelyekről korábban azt gondoltuk, közülük egy is elég lett volna ahhoz, hogy megbukjanak.

Arató András: Végre megjött nekem!
Szabadság Klub

Arató András: Végre megjött nekem!

"Ez a csúcsmű a jó és a rossz örök harcát mutatja be. Van a Brüsszel nevű Lucifer, aki színről színre bűnbe csábítja az olvasót, ám a katasztrófa bizton elkerülhető, mert a legváratlanabb pillanatban, de mindig időben ott terem a legkisebb testvér, a makulátlan – semmi homoszex –, és megvéd mindenkit, mint Timur és csapata – azt is, aki akarja, azt is, aki még nem ismerte fel, mi a jó neki."

Arató András: Lázmérő
Szabadság Klub

Arató András: Lázmérő

Arató András új írásában arra kereste a választ, mi köze az érintésmentes testhőmérséklet megállapító készülék beszerzésének a reptér megvásárlásához, a kisvasúthoz és a lélegeztetőkhöz.

Gordon István: Választás után – kis lengyel körkép 1.
Szabadság Klub

G. I.: Választás után – kis lengyel körkép 1.

Az elkövetkezendő napokban, hetekben, vagy talán hónapokban rendszertelenül és nem is sorjában jelentkezem az október 15-i lengyel – valamennyi politikai oldal szerint – történelmi jelentőségűnek ítélt választásokkal összefüggő egy-egy érdekes eseménnyel. Arról írok majd, ami éppen a legaktuálisabb, s valamilyen formában elgondolkodtatja a magyar olvasót is.

Kardos András: Krajcárjobboldal és melegháború

17/04/2023 19:16

| Szerző: Kardos András

És még a dédunokámnak is azt fogom mesélni, hogyan akarták hajdanában danában a sok Elnökök megdönteni a „krajcárjobboldal és melegháború” hatalmát.

„Zseniális öregem” – mondotta Rákay Próféta X Megafon Prófétának, amikor az remegő hangon az izgalomtól a K vonalon beüvöltötte neki, hogy „megvan bazmeg!” Rákay próféta azt hitte, hogy újabb milliárdot kapott az Én vagyok Petőfi című filmjére, de akárhogy is a bazmeg az jólesett neki. De mégis, mennyi? kérdezte Rákay Próféta, kissé elszontyolodva, hogy az Első Próféta nem neki szólt, hogy mennyi az újabb annyi. „Mi mennyi bazmeg?” – kérdezett vissza Próféta 2, azaz Megafon X. Rákay ettől ideges lett. „Bele kő tenni azt a jelenetet, hogy a Juli ötös ikreket szül a Sándornak?” kérdezte, mert ezt a jelenetet eddig nem tartotta elég szürreálisnak ahhoz, hogy berakja a filmbe a mellé a jelenet mellé, melyben Haynau családi pótlékot emel Sándornak, a „Ne a királyokat akasszátok föl” című versre való tekintettel, mintegy a nemzet hálájaként. Plusz ugye Zoltán megkapta a „nemzet csecsemője” címet, akkor most mi lesz az ötösikrekkel, aggodalmaskodott Rákay Próféta.

-„Nyugi baszki”, elkaptuk a Gyuri bát’. Az van, hogy „dollárbaloldal” érted, apám?! Egész éjjel ezen tökölt a banda. Volt „euronyuszikbaloldal”, volt „rubelpubik” és volt „sorosFontoskodók”, és érted baszod, a legjobb a „dollárbaloldal.” Ehhez gyön még némi nemi átalakító truváj, oszt ezeknek annyi.  - így szólt Próféta 2, azaz Megafon X. „Ez má’ faszagányos” lohadt le Rákai Próféta, amikor felfogta, hogy a „Petőfi many” nem növekszik. De azért ő is villantott, lévén mégiscsak nagy művész. „De akkor kennyük rájuk a háborút”, érted baszod, ezek sose nyugszanak úgyse.

És jő a pillanat, mikor az alkotó nem pihen. Kiadnak gyorsan egy kommünikét, teher alatt rohad a búza alapon:

„A dollárbaloldal kezdettől háborúpárti, fegyverszállításpárti és szankciópárti. A szankciók miatt magasak az energiaárak, és emelkedett az egekbe az infláció. Ahhoz, hogy a szankciós inflációnak vége legyen, békére és az elhibázott brüsszeli szankciós politika megszüntetésére van szükség” – fogalmaztak.

Ez így már Gigafon, veregették meg őket egészen a magasbul. Igen ám, de nem számoltak azzal, hogy a másik térfélen dereng ám a kommuni- káció hajnala. Ha ők nem is próféták, de azért ők sem Liliputban lettek Gulliverek, menten megszületett az első nagy ötlet. „Visszacsapunk” mondta szoci Laci, és felhívta az Elnökasszonyt, az mégiscsak magyartanár, hátha olvasott valamit, ami aktuális. Így is lett, nincs csalódás. Ha ők dollár, akkor mi krajcár, mondta az Elnökasszony, merthogy olvasott Móriczot. Ez az: a kisemberek pártján állva rontunk rá a milliárdos foglalkozású kormányoldalra. „Krajcárjobboldal”, ez még a Jobbiknak is tetszeni fog, plusz ugye mi kezdtük, tehát a DK úgy áll be mögénk, mint eresz alatt a puha nyereg.  

Hát egy frászt. Körtelefon, egyeztetés, megszavazás, ámde eme pillanatban napvilágot lát egy bővítmény: a „krajcárjobboldal” kiegészült valahol egy füstös szobában a „melegháborúval”. Hú a kutyafáját, de ütős, gondolta az az Elnök, aki nem az az Elnökasszony, aki Móriczot olvasott, hanem aki mindig tudja, amit más nem…

Ez már stratégia, gondolták az összes ellenzéki Elnökök, csak az az Elnök nem, akinek akkora új pártja van, hogy nagyjából belőle áll, meg a heti ATV-s „ferde beszédből.” De akkor nincs egység a kétségben, a kurva életbe, gondolták a másik Elnökök, és szomorúan letették a telefont.

Ámde a tehetség az tehetség. Bizonyos Mesterházy Géniusz Attila, aki egyszer már Bajnait is lekörözte, nem tudott aludni: meg kell menteni magamat, gondolta Attila, olyan kurva tehetséges vagyok, a szocik Lacik, a Fidesz hasít, krajcárjobboldal melegek elleni háborúja nem konszenzus, akkor mi a fasz legyen? Mármint velem, kérdezte önmagától. És ekkor szólt a telefon. „Itt Szanyi kapitány” dörmög valaki a vonal túlsó végén, ám ebben a pillanatban Attila bevillan, lecsapja a telefont: „ÚJ pártot köll kreálni, babám. Szanyinak se jött be, nekem is befog.”

És reggel bejelentette, hogy megalapítja a saját pártját. Rákay Próféta azonnal felhívta a Megafon Próféta feletti Első Prófétát, hogy mégis kéne plusz egy milliárd, mert lenne egy újabb jelenet, ahol Orbán-Petőfit a Duna jegén, tekintettel a Mesterházy Tehetség Attila újabb mesterhúzására, kikiáltják a Magyarok Örökös Mindenének.

Így esett, hogy ismét a Próféták látomása zárta le a horizontot. A zseniális „krajcárjobboldal és melegháború” formula helyett, ismét egy új párt alakult a baloldalon.

És még a dédunokámnak is azt fogom mesélni, hogyan akarták hajdanában danában a sok Elnökök megdönteni a „krajcárjobboldal és melegháború” hatalmát.