„Klubrádió
Publicisztika
Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Fideszes ujjgyakorlat – Rózsa Péter jegyzete

22/02/2024 18:02

| Szerző: Rózsa Péter

Nagytekintetű miniszterelnök úr, Ön egy kisujjnyi erkölcsi tartást nagyít fel ember méretűvé, hogy ezzel egy újabb trükköt produkáljon, hátha beveszi a többség. Egy kisujjnyi igazságot szokott ön óriásplakáttá, vagy hangos nemzeti szózattá nagyítani, de ezúttal melléfogott.

2024. február 22. Esti gyors-részlet (2024.02.22. Rózsa Péter jegyzete)
03:39
00:00

A távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében együtt – ezzel a mondással hárította el Orbán Viktor magától az évértékelő beszédében a pedofilmentegetés felelősségét. Mint annyi orbáni mondás, ez is ellene fordul.

A minap vált ismertté például, hogy egy választási kampány során Bicskén – mily érdekes hely ez nem? – azt találta mondani, hogy „Ma a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből.” Majd eltelt néhány év, és éppen ő maga hozta el e fenyegetést a Magyarok nyilai terrorista csoport tagjainak és a pedofiltámogató Kónya Endrének a kegyelmi döntésével. Nem is beszélve a külföldi embercsempészek elengedéséről. Mindhárom esetben jól pofán vágta az egész magyar igazságszolgáltatást, a bírókat, ügyészeket, ügyvédeket stb.

De visszatérve arra a kisujjra. Igen, kegyelmes miniszterelnök úr, nyilván arra a kisujjra gondolhatott, amit a kegyelmi kérvény megadásakor Novák Katalin és ellenjegyzésekor Varga Judit eltartott a tollától, és talán, ha nem is tudatosan, hanem ösztönösen ez jelezte, van bennük valamennyi méltóságérzet, hogy a mocskos bűnügyek mentegetésekor azért belül megszólal az ember. Mondom, talán. Ennyi, nagytekintetű miniszterelnök úr, Ön egy kisujjnyi erkölcsi tartást nagyít fel ember méretűvé, hogy ezzel egy újabb trükköt produkáljon, hátha beveszi a többség. Egy kisujjnyi igazságot szokott ön óriásplakáttá, vagy hangos nemzeti szózattá nagyítani, de szerintem ezúttal melléfogott.

Az a nemzeti, keresztényi díszekkel ékesített palást, amit önmaga és rendszere köré tekert, most kissé szétnyílt, s tömegek pillanthattak be rajta, és láthatták az egyáltalán nem nemzeti és egyáltalán nem keresztényi tettek és szándékok nyálkás, bűzös szörnyetegét. Ott mocorgott ez már régen, ki-kidudorodott a paláston amikor szent családokról beszélt, csak éppen több tízezer gyerek él veszélyeztetett és putri színtű körülmények között, és önök mégsem emelik meg a családi pótlékot, és az adókedvezményekkel sem őket, hanem gazdag kegyeltjeiket támogatják. Az árvaházakban pedig nemcsak szemet hunynak, hanem esetenként még támogatják is a pedofil gonosztevőket. A családbarátság persze leginkább ott érhető tetten, amikor önmagáról, mint vagyontalan emberről beszél, de családját szépen kistafírungoztatja, Tiborcz nevű veje így válhatott a semmiből az ország leggazdagabb emberévé, milliárdossá egy-két év alatt.

Ez is látszik e szétlebbent palást mögött. Azért, mert a kegyelmi botrány nagyon sokak szemét felnyitotta. Az önét nem.

Megnyugtatom, ne nyugtassa magát azzal, hogy múlt pénteken a Hősök terén tartott tüntetésről a 150 ezer ember hazament, oszt ennyi. Az internetes közvetítések révén legalább egymillióan nézték, hogy valami megmozdult. Nem kisujjnyi történet ez. Azt hiszem ennek a számnak nagyon örülne, ha a legközelebbi parlamenti választáson maga mögött tudhatná.

Feltételes módban fogalmaztam az Ön bukását, mert egyelőre valóban kisujjnyi reményünk van, de van.

Rózsa Péter jegyzete az Esti gyors 2024. február 22-i adásában hangzott el.