„Klubrádió
Publicisztika
Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete

25/04/2024 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

2024. április 25. Esti gyors-részlet (2024.04.25. Hardy Mihály jegyzete)
02:44
00:00

Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában a… szorongásról? Igen, a freudi értelemben vett Angst, azaz a külvilágtól, a jövőtől való általános félelem jutott az eszembe, ahogy elhallgattam a miniszterelnök beszédét a CPAC Budapest konferencián. Ez az ember retteg, szorong, tele van súlyos intellektuális ellentmondással és azt szeretné, ha körülötte mindenki félne és tőle, csakis tőle várná az üdvözítő megoldást. A hatalmát félti.

Ebben találtak egymásra Európa és a világ szélsőjobber ún. konzervatívjai, legalábbis azok, akik nem szégyelnek Orbánnal együtt mutatkozni. Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát. Figyelemre méltó, hogy a megjelent méltóságok legtöbbjének címe mellé oda kell tenni, az egykori, a lemondott vagy a megbukott jelzőt, mert hogy hivatalban lévő európai vezető nem sietett a magyar fővárosba, még a "Nyergeljetek!” jelszóra sem. Nincs itt az olasz Georgia Meloni kormányfő, sem helyettese és örök riválisa Matteo Salvini sem, de még csak Marine Le Pen sem tartotta fontosnak, hogy Budapesten törjön francia nemzeti lándzsát Orbán ügye mellett!

Amúgy a huszonkét perces kormányfői beszéd megint hemzsegett a katonai, harcra buzdító terminológiától, nyilván nem véletlenül. A félelem ugyanis gyakran torkollik agresszióba, szinte törvényszerűen. Politikai értelemben pedig a legtöbbször távoli és láthatatlan, de gyenge ellenfél legyőzése mindig biztosan hoz valamennyit a konyhára, ha mást nem, hát szavazatot. Emlékezzenek a miniszterelnök e heti másik nagyotmondására, a titokban összeterelt gazdák előtt egy pajtában: "Én csak akkor tudok segíteni, ha önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak ha van a kezemben eszköz!”

A "csak a béke!” jelszavával kampányoló Orbán immár egyenesen Brüsszel, értsd az egész Európai Unió elfoglalására készül, ezért szólítja nyeregbe a követőit, majd azzal zárta beszédét, hogy irány a csatamező! Még jó, hogy véletlenül nem Lipótmezőt mondott…

CPAC Hungary 2024 - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapes
 
CPAC Hungary 2024 - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapesten
 
Budapest, 2024. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd
 

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. április 25-i adásában hangzott el.