„Köszönjük,
Publicisztika
Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

 Késlekedő következtetések – Dési János jegyzete
Publicisztika

Késlekedő következtetések

Van, hogy a békepárti törvénybuheráció nem úgy sül el, az élet még Orbán Viktornál is rafináltabb néha. Bezzeg Balog Zoltánt nem billentik ki a kínos beszélgetések. 

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete

25/04/2024 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

2024. április 25. Esti gyors-részlet (2024.04.25. Hardy Mihály jegyzete)
02:44
00:00

Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában a… szorongásról? Igen, a freudi értelemben vett Angst, azaz a külvilágtól, a jövőtől való általános félelem jutott az eszembe, ahogy elhallgattam a miniszterelnök beszédét a CPAC Budapest konferencián. Ez az ember retteg, szorong, tele van súlyos intellektuális ellentmondással és azt szeretné, ha körülötte mindenki félne és tőle, csakis tőle várná az üdvözítő megoldást. A hatalmát félti.

Ebben találtak egymásra Európa és a világ szélsőjobber ún. konzervatívjai, legalábbis azok, akik nem szégyelnek Orbánnal együtt mutatkozni. Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát. Figyelemre méltó, hogy a megjelent méltóságok legtöbbjének címe mellé oda kell tenni, az egykori, a lemondott vagy a megbukott jelzőt, mert hogy hivatalban lévő európai vezető nem sietett a magyar fővárosba, még a "Nyergeljetek!” jelszóra sem. Nincs itt az olasz Georgia Meloni kormányfő, sem helyettese és örök riválisa Matteo Salvini sem, de még csak Marine Le Pen sem tartotta fontosnak, hogy Budapesten törjön francia nemzeti lándzsát Orbán ügye mellett!

Amúgy a huszonkét perces kormányfői beszéd megint hemzsegett a katonai, harcra buzdító terminológiától, nyilván nem véletlenül. A félelem ugyanis gyakran torkollik agresszióba, szinte törvényszerűen. Politikai értelemben pedig a legtöbbször távoli és láthatatlan, de gyenge ellenfél legyőzése mindig biztosan hoz valamennyit a konyhára, ha mást nem, hát szavazatot. Emlékezzenek a miniszterelnök e heti másik nagyotmondására, a titokban összeterelt gazdák előtt egy pajtában: "Én csak akkor tudok segíteni, ha önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani, lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak ha van a kezemben eszköz!”

A "csak a béke!” jelszavával kampányoló Orbán immár egyenesen Brüsszel, értsd az egész Európai Unió elfoglalására készül, ezért szólítja nyeregbe a követőit, majd azzal zárta beszédét, hogy irány a csatamező! Még jó, hogy véletlenül nem Lipótmezőt mondott…

CPAC Hungary 2024 - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapes
 
CPAC Hungary 2024 - Nemzetközi konzervatív konferencia Budapesten
 
Budapest, 2024. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd
 

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. április 25-i adásában hangzott el.