„Klubrádió
A lényeg

Orbán, a békepárti: Lövök én mindenre, ami mozog

22/04/2024 15:35

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök egy EU-s pénzből épült magtárban indította kampányát, amelynek célja "Brüsszel elfoglalása".

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki a kampánykörút első állomásaként a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A helyszínről a hvg.hu írta meg, hogy 2021-ben Nemesgörzsönyben adtak át a kormány(párt) prominensei egy 100 százalékban, mintegy 230 millió forintnyi EU-s támogatásból épült "agrárlogisztikai centrumot", ami valójában egy magtár – és Orbán Viktor éppen ebben indítja azt a kampányt, amelynek célja "Brüsszel elfoglalása".

A miniszterelnök szerint a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. „Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani” – mondta.

Orbán Viktor megjegyezte: „Zárójelben mondom, mégis csak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom meg a magyar vidék meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől?”

A magát békepártinak tartó – a kampány szlogenje is "Csak a béke! Csak a Fidesz" – miniszterelnök kimondottan harcias, háborús hasonlatokkal beszélt a gazdáknak:

„De én csak akkor tudok segíteni, hogyha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, hogyha van a kezemben eszköz. És az én fegyverem az önök szavazata.”

Azt is mondta továbbá, hogy a mezőgazdasági árak "Brüsszel elhibázott döntései" miatt összeomlottak, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az EU élére.

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, „rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)