„Klubrádió
Szabadság Klub
Somfai Péter: Ördög a falon
Szabadság Klub

Somfai Péter: Ördög a falon

A fideszes kormány az első napjától tucatjával követett el olyan "csínyeket", amelyekről korábban azt gondoltuk, közülük egy is elég lett volna ahhoz, hogy megbukjanak.

Arató András: Végre megjött nekem!
Szabadság Klub

Arató András: Végre megjött nekem!

"Ez a csúcsmű a jó és a rossz örök harcát mutatja be. Van a Brüsszel nevű Lucifer, aki színről színre bűnbe csábítja az olvasót, ám a katasztrófa bizton elkerülhető, mert a legváratlanabb pillanatban, de mindig időben ott terem a legkisebb testvér, a makulátlan – semmi homoszex –, és megvéd mindenkit, mint Timur és csapata – azt is, aki akarja, azt is, aki még nem ismerte fel, mi a jó neki."

Arató András: Lázmérő
Szabadság Klub

Arató András: Lázmérő

Arató András új írásában arra kereste a választ, mi köze az érintésmentes testhőmérséklet megállapító készülék beszerzésének a reptér megvásárlásához, a kisvasúthoz és a lélegeztetőkhöz.

Gordon István: Választás után – kis lengyel körkép 1.
Szabadság Klub

G. I.: Választás után – kis lengyel körkép 1.

Az elkövetkezendő napokban, hetekben, vagy talán hónapokban rendszertelenül és nem is sorjában jelentkezem az október 15-i lengyel – valamennyi politikai oldal szerint – történelmi jelentőségűnek ítélt választásokkal összefüggő egy-egy érdekes eseménnyel. Arról írok majd, ami éppen a legaktuálisabb, s valamilyen formában elgondolkodtatja a magyar olvasót is.

Arató András: "Végtelenül szégyellem magam" - Kubatov Gábor a Fradi-szurkolóknak üzent

20/07/2023 12:41

| Szerző: Arató András

A KÍ Klaksvík focistái félprofik, vagyis van nekik polgári állásuk is. Így aztán nem csoda, hogy felszabadultan rúgták a gólokat a magyar kapuba. A magyar bajnok játékosai ugyanis méltán aggódhattak a nagy tét miatt, hiszen egyéb jövedelem híján elbukhatták a prémiumot, egy tanár fizetésének akár a százszorosát is.

Ferencváros – KÍ Klaksvík 0:3

Végre egy főfideszes, aki szégyelli magát. Csak hát sajnos nem azért, amiért kellene.

Olyan hátrányokkal kellett a magyar bajnoknak kiállnia, amivel még egy Berlinben kószáló oroszlán is nehezen küzdene meg.

A Feröer szigetek egy hatalmas ország. Területének alig 2,5-szerese Fejér megye (a futball Mekkájáról beszélünk), lakossága Felcsúténak hússzorosa, sőt, Fejér megyéének nyolcada!

Feröer valójában nem is önálló állam, a hatalmas, hatmilliós Dán Királyság része, ámbár autonómiája kiterjedt, majdnem mint Magyarországé Szovjet-Oroszországgal szemben.

Éghajlata rendkívül kedvező a futball szempontjából, hiszen annyi eső esik ott, hogy a futballpályákat nem kell locsolni. A szigeteken nincsen fák, a helyi lakosságnak nem kell vesződnie a kivágásukkal, bezzeg a NER sokat küszködött ezzel a problémával.

Feröernek, szemben Ferencvárossal, önálló és hivatalos saját nyelve is van. Ráadásul nem tagja az Európai Uniónak, így aztán Brüsszel nem kényszerítheti rá a migráns-politikáját. (E téren megnyugodhatunk mi is, maga a Csokos Asszony erősítette meg a minap Texasban: nem, nem és nem! Vagyis igen: Magyarország a földi paradicsom, nem fogad be akárkit. Fehér keresztények jöhetnek.)

Van neki fővárosa is, Tórshavn a neve. Gyors fejlődésének eredményeként ma már szinte egybeépült Argirral és Hoyvikkal. E metropolisz ad otthont a mindenki által rettegett a KÍ Klaksvíknak, Feröer egyik legpatinásabb labdarúgóklubjának. Az ő 3000 főt befogadó arénájában harcolt ki hősiesen a Fradi egy 0:0-s döntetlent. A kék-fehér csapatnak van egy ősi riválisa, a (piros-fekete) HB Tórshavn. Olyanok ők egymásnak, mint a Barcelona meg a Real; az Ajax és a Feyenoord; vagy az MTK…

És hát a migráns-simogató, dollárbaloldali LMBTQ emberek. Szivárványos padfestéssel vonták el a rendes Fradi-szurkolók energiáit, akiknek így nem maradt kellő erejük a korszerű szurkoláshoz, az ellenfél felmenőinek a górszócső alá vételéhez. . (Alsópadozatos veszekedés zajlott a múlt héten a Tompa utcában. Egy padot a IX. kerületi önkormányzat szivárványszínűre festetett, ami bökte a szemét a nemzeti, azaz zöld-fehér érzelmű hazafias neonáciknak, ezért átfestették a kerti bútort a szívüknek megfelelőre. Másnap az LMBTQ ügynökök ismét munkához láttak, ám akciójuk nem maradt válasz nélkül, s legott a magyar trikolórban virított az ülőalkalmatosság. Később kapott még egy fóliát is. Nagy kérdés, hogy nem sínylette-e meg e kultúrpolitikai csomagolóanyag készlete a váratlan felhasználói többlet-igényt. A nemzetieket a barna szín követte, majd a deliktumot restaurációs céllal ismeretlen helyre szállították. Művészttörténészek egy Tizianót sejtenek az összes réteg alatt.)

'A
 
'A" pad
 

A KÍ Klaksvík focistái félprofik, vagyis van nekik polgári állásuk is. Így aztán nem csoda, hogy felszabadultan rúgták a gólokat a magyar kapuba. A magyar bajnok játékosai ugyanis méltán aggódhattak a nagy tét miatt, hiszen egyéb jövedelem híján elbukhatták a prémiumot, egy tanár fizetésének akár a százszorosát is. A nagy diadal kapujában sajnos megremegtek a ferencvárosi aranylábak, így aztán elmaradt a bravúr. A kudarc miatt most kénytelenek beosztani azt a pár száz milliót, ami fixen megmaradt nekik. Az ifiknek viszont ott a remény: ha elég tehetségesek, felfigyelhetnek rájuk a Kí játékosügynökei, és talán megismételhetik Kujundzsics Zoltán, Gángó András, vagy akár Turi Géza feröeri világhíres sikertörténetét.

A listás Kubatovnak nem a 0:3 miatt kell szégyenkeznie. Hanem mert nem sikerült elegendő pénzt szereznie ahhoz, hogy a Fradi leigazolja Frederiksberget és Kassit. Ha ők nálunk játszottak volna, akkor most északon folyna a könny.

Ami az ellenfelet illeti, legnagyobb riválisának legyőzése után immár zöld a jelzés számukra a BL-diadal felé, amihez sok sikert kívánunk.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB