„Klubrádió
A lényeg

3-0: csúnya vereségbe szaladt bele a Fradi a feröeri bajnok ellen a BL-selejtezőben

19/07/2023 19:56

| Szerző: Klubrádió

A magyar bajnok teljesen fantáziátlan játékkal esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a félprofi feröeri KÍ ellen.

A Fradi a múlt héten csalódásnak számító 0-0-s döntetlent játszott idegenben a feröeri KÍ (Klaksvíkar Ítróttarfelag) ellen, ezzel együtt a szerdai visszavágót sokan lefutottnak látták, például a csapat maga is.

 
Az FTC sima továbbjutást várt a feröeri KÍ ellen, 0-3 lett a vége.
 kép: Facebook
 

A feröeriek viszont nem így gondolták, és már a meccs elején veszélyesebben kezdtek. A vezetést is megszerezték a 8. percben, miután Ćivić felrúgta Faerőt, és tizenegyeshez jutott a KÍ, Frederiksberg pedig nagyon magabiztosan belőtte (0-1). Húsz perc után pedig főként füttyszót, és az „Ébresztő!” kórust lehetett hallani a lelátóról. A „Kurva gyenge” is felcsendült, mikor Knoester elvesztette a labdát a saját térfelén úgy, hogy a közelében sem volt feröeri játékos.

Traoré labdavesztése után ziccerbe került a KÍ, és bár Pavlovics lövése nagyon gyenge volt, senki nem tudott tisztázni a hazaiak közül, így a túloldalon érkező Frederiksberg csapott le a labdára, és közelről, simán megszerezte a második gólját a 32. percben (0-2). A félidő végén Kassi a saját térfeléről indult meg egy hosszan előreívelt labdára, és ebből megszerezte a harmadik gólt, lövésénél a védők mellett a visszafutó Dibusz is nagyot hibázott, csak belekapni tudott, így a labda becsorgott a sarokba, 0-3.

A félidőben a magyar bajnoknak nem volt egyetlen kaput eltaláló lövése sem. A Fradi játéka érdemben nem javult, nem jöttek a helyzetek, a B-közép pedig egyértelműen ki is nyilvánította a véleményét a csapatról, hátat fordítottak a játékosoknak, Csercseszovnak pedig felhangzott az „Auf Wiedersehen” is (ez a viszontlátásra németül), sőt, a közvetítés alapján többször még az is, hogy „Ruszkik haza”, ami tényleg elég egyértelmű üzenet az elmúlt évek sikeredzőjének.

Csercseszov egyébként tavaly azt mondta, a cél a BL-nyolcaddöntő. A mostani kiesést talán kontextusba helyezi, hogy a KÍ Klaksvík játékosainak összértéke 2,68 millió euró, kevesebb, mint például Dibusz Dénesé egyedül. A komplett Fradi-keret értéke majdnem hússzor ennyi, 53,4 millió euró.

(via Telex, kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)