„Köszönjük,
Publicisztika
1500 milliárd már a zsebben – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

1500 milliárd már a zsebben

Ez abból jött össze, hogy kurva vastagon fog a ceruza, amikor öntik a tengernyi betont, vagy éppen drágán adnak szolgáltatásokat olyan cégeken keresztül, amiket még állami megrendelésekkel is megtámogatnak. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni.

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete
Publicisztika

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

A rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az erősebb felrúgja a gyengébbet

Nem mondom, hogy azért rúgja fel egy karateedző a rábízott gyermeket, mert a belügyminiszter vezeti az oktatás ügyét – de valamiféle összefüggés – metaforikus változat – mégiscsak felsejlik. Hiszen a rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet, szakszerűen, kíméletlenül.

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete
Publicisztika

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Lélegzetvételhez csak akkor jutottam, mikor elment mellettem valaki. Ilyenkor három másodpercig hidegnek éreztem a teste által kavart légmozgást. Ilyen lehet a pokol – gondoltam. Megfősz a saját levedben, miközben érzed a szellemek jéghideg áthúzását.

Arató András: Főispán a magyar árvákért

17/11/2023 16:55

| Szerző: Arató András

Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén.

Beleavatkozott a főispán egy örökbefogadási ügybe akkor, amikor a gyermek már az örökbefogadó szülőknél volt, miután utóbbiakat alkalmasnak találta ennek az életre szóló nemes küldetésnek az ellátására az illetékes hatóság.

Sára Botond, a józsefvárosi választáson ezüstérmes egykori polgármester, aki ma a kormány Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjeként viseli a főispáni anakronizmust, elvi állást foglalt egy gyermek örökbefogadásának konkrét tárgyában – magyar gyerek ne kerüljön külföldiek markába. A precedens értékű ügyben a szép feladatot vállalni készülő házaspár, aki már nevel egy befogadott családtagot, évek óta Magyarországon él.

Köztudomású, a nevelőintézetek, régebbi elnevezésük szerint az árvaházak a boldog gyermekkor biztosítékai, különösen nem magyar állampolgárságú családi háttérrel összevetve. Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén. Szorgalmának, állhatatosságának és egyéb férfias tulajdonságainak bizonyítéka, hogy most egy olyan probléma előremutató megoldását vállalta magára, amihez egyrészt semmi köze, másrészt törvényalkotásba fogott, mert a jogfejlődésünk egyik új fejezete sejlik a budai dombok mögül felbukkanni, nevezetesen a keresztbe való fekvésé a magyar gyerekek külföldi kézbe juttatásának. Más szavakkal leírva a főispán hősies fellépését: beleavatkozott egy ügybe, noha sem jogkör, sem az eljárásra vonatkozó törvény nem állt rendelkezésére.

Fellépése szervesen illeszkedik az óvodásoknak a nemváltását és elbuzulását megakadályozó gyermekvédelmi nickname-re hallgató jogszabály és a frissen alakuló Nevelésügyi Kormánybizottság által a társadalom talajába szántott barázdák közé. A most is nagy szeretettel felidézett törvény feletti endorfinunk még le sem csillapodott (szinte még ott van a tojáshéj a fenekén), amikor érkezett a hír az új testület megszületéséről. Ez utóbbinak tagja, ami által természetesen a vezetője a miniszterelnök maga, továbbá a bel-, egészség- és oktatásügyi Pintér, a Homérosz-szakértő kulturált & innovatív Csák, és még kettő minden levekben kanál, ami által biztosított négy-öt magyar összehajolása.

Noha már alig nyílnak a völgyben a kerti virágok, elvégre november van, még ha enyhe is, mégis feszülnek már a Moszkva felől érkező szélben a nemzeti együttműködés nemzetiszínű fóliái a Nemzetitől a Néprajziig, könyvesbolttól darálóig. Sehol másutt nem részesülnek a gyermekek akkora gondoskodó védelemben, mint honunkban, a télen-nyáron virágzó demokrácia ősi hazájában.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB
 

Címlapi fotó: Sára Botond a 2022-es (számára vereséget hozó) választási kampányban Forrás: Sára Botond Facebook-oldala