„Klubrádió
Szabadság Klub
Arató András: Lázmérő
Szabadság Klub

Arató András: Lázmérő

Arató András új írásában arra kereste a választ, mi köze az érintésmentes testhőmérséklet megállapító készülék beszerzésének a reptér megvásárlásához, a kisvasúthoz és a lélegeztetőkhöz.

Gordon István: Választás után – kis lengyel körkép 1.
Szabadság Klub

G. I.: Választás után – kis lengyel körkép 1.

Az elkövetkezendő napokban, hetekben, vagy talán hónapokban rendszertelenül és nem is sorjában jelentkezem az október 15-i lengyel – valamennyi politikai oldal szerint – történelmi jelentőségűnek ítélt választásokkal összefüggő egy-egy érdekes eseménnyel. Arról írok majd, ami éppen a legaktuálisabb, s valamilyen formában elgondolkodtatja a magyar olvasót is.

Arató András: Rés a fólián
Szabadság Klub

Arató András: Rés a fólián

Minden könyvet fóliába kell csomagolni, és csak azokat szabad meghámozni, amelyek arra külön engedélyt kapnak a még megalapítandó Gondolatvédelmi Hatóságtól. Egy másik lehetőség a kiskorúak teljes könyvolvasási tilalma lehet.

Arató András: Főispán a magyar árvákért

17/11/2023 16:55

| Szerző: Arató András

Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén.

Beleavatkozott a főispán egy örökbefogadási ügybe akkor, amikor a gyermek már az örökbefogadó szülőknél volt, miután utóbbiakat alkalmasnak találta ennek az életre szóló nemes küldetésnek az ellátására az illetékes hatóság.

Sára Botond, a józsefvárosi választáson ezüstérmes egykori polgármester, aki ma a kormány Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjeként viseli a főispáni anakronizmust, elvi állást foglalt egy gyermek örökbefogadásának konkrét tárgyában – magyar gyerek ne kerüljön külföldiek markába. A precedens értékű ügyben a szép feladatot vállalni készülő házaspár, aki már nevel egy befogadott családtagot, évek óta Magyarországon él.

Köztudomású, a nevelőintézetek, régebbi elnevezésük szerint az árvaházak a boldog gyermekkor biztosítékai, különösen nem magyar állampolgárságú családi háttérrel összevetve. Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén. Szorgalmának, állhatatosságának és egyéb férfias tulajdonságainak bizonyítéka, hogy most egy olyan probléma előremutató megoldását vállalta magára, amihez egyrészt semmi köze, másrészt törvényalkotásba fogott, mert a jogfejlődésünk egyik új fejezete sejlik a budai dombok mögül felbukkanni, nevezetesen a keresztbe való fekvésé a magyar gyerekek külföldi kézbe juttatásának. Más szavakkal leírva a főispán hősies fellépését: beleavatkozott egy ügybe, noha sem jogkör, sem az eljárásra vonatkozó törvény nem állt rendelkezésére.

Fellépése szervesen illeszkedik az óvodásoknak a nemváltását és elbuzulását megakadályozó gyermekvédelmi nickname-re hallgató jogszabály és a frissen alakuló Nevelésügyi Kormánybizottság által a társadalom talajába szántott barázdák közé. A most is nagy szeretettel felidézett törvény feletti endorfinunk még le sem csillapodott (szinte még ott van a tojáshéj a fenekén), amikor érkezett a hír az új testület megszületéséről. Ez utóbbinak tagja, ami által természetesen a vezetője a miniszterelnök maga, továbbá a bel-, egészség- és oktatásügyi Pintér, a Homérosz-szakértő kulturált & innovatív Csák, és még kettő minden levekben kanál, ami által biztosított négy-öt magyar összehajolása.

Noha már alig nyílnak a völgyben a kerti virágok, elvégre november van, még ha enyhe is, mégis feszülnek már a Moszkva felől érkező szélben a nemzeti együttműködés nemzetiszínű fóliái a Nemzetitől a Néprajziig, könyvesbolttól darálóig. Sehol másutt nem részesülnek a gyermekek akkora gondoskodó védelemben, mint honunkban, a télen-nyáron virágzó demokrácia ősi hazájában.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB
 

Címlapi fotó: Sára Botond a 2022-es (számára vereséget hozó) választási kampányban Forrás: Sára Botond Facebook-oldala