„Támogassa
Publicisztika
Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Arató András: Főispán a magyar árvákért

17/11/2023 16:55

| Szerző: Arató András

Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén.

Beleavatkozott a főispán egy örökbefogadási ügybe akkor, amikor a gyermek már az örökbefogadó szülőknél volt, miután utóbbiakat alkalmasnak találta ennek az életre szóló nemes küldetésnek az ellátására az illetékes hatóság.

Sára Botond, a józsefvárosi választáson ezüstérmes egykori polgármester, aki ma a kormány Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjeként viseli a főispáni anakronizmust, elvi állást foglalt egy gyermek örökbefogadásának konkrét tárgyában – magyar gyerek ne kerüljön külföldiek markába. A precedens értékű ügyben a szép feladatot vállalni készülő házaspár, aki már nevel egy befogadott családtagot, évek óta Magyarországon él.

Köztudomású, a nevelőintézetek, régebbi elnevezésük szerint az árvaházak a boldog gyermekkor biztosítékai, különösen nem magyar állampolgárságú családi háttérrel összevetve. Sára eddigi fő főispáni tevékenysége az őt négy évvel ezelőtt választáson legyőző nyolcadik kerületi polgármester, Pikó András ekézésére irányult, ami önmagában is magasztos misszió, ám most szintet váltott a családbarát és gyermekvédő narancsállamnak mintegy oldalvizén. Szorgalmának, állhatatosságának és egyéb férfias tulajdonságainak bizonyítéka, hogy most egy olyan probléma előremutató megoldását vállalta magára, amihez egyrészt semmi köze, másrészt törvényalkotásba fogott, mert a jogfejlődésünk egyik új fejezete sejlik a budai dombok mögül felbukkanni, nevezetesen a keresztbe való fekvésé a magyar gyerekek külföldi kézbe juttatásának. Más szavakkal leírva a főispán hősies fellépését: beleavatkozott egy ügybe, noha sem jogkör, sem az eljárásra vonatkozó törvény nem állt rendelkezésére.

Fellépése szervesen illeszkedik az óvodásoknak a nemváltását és elbuzulását megakadályozó gyermekvédelmi nickname-re hallgató jogszabály és a frissen alakuló Nevelésügyi Kormánybizottság által a társadalom talajába szántott barázdák közé. A most is nagy szeretettel felidézett törvény feletti endorfinunk még le sem csillapodott (szinte még ott van a tojáshéj a fenekén), amikor érkezett a hír az új testület megszületéséről. Ez utóbbinak tagja, ami által természetesen a vezetője a miniszterelnök maga, továbbá a bel-, egészség- és oktatásügyi Pintér, a Homérosz-szakértő kulturált & innovatív Csák, és még kettő minden levekben kanál, ami által biztosított négy-öt magyar összehajolása.

Noha már alig nyílnak a völgyben a kerti virágok, elvégre november van, még ha enyhe is, mégis feszülnek már a Moszkva felől érkező szélben a nemzeti együttműködés nemzetiszínű fóliái a Nemzetitől a Néprajziig, könyvesbolttól darálóig. Sehol másutt nem részesülnek a gyermekek akkora gondoskodó védelemben, mint honunkban, a télen-nyáron virágzó demokrácia ősi hazájában.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB
 

Címlapi fotó: Sára Botond a 2022-es (számára vereséget hozó) választási kampányban Forrás: Sára Botond Facebook-oldala