„Köszönjük,
A lényeg

Pikó: Sára Botond úgy kért bocsánatot, hogy közben újabb hazugságokat terjeszt

18/05/2023 16:07

| Szerző: Klubrádió

"Sára Botond tehát úgy kért bocsánatot, hangsúlyozom, nem tőlem, hanem a nyilvánosságban meghurcolt munkatársainktól, hogy közben újabb hazugságokat terjeszt és közli: nem ért egyet a bíróság jogerős döntésével" – írta a Facebookon Pikó András, Józsefváros polgármestere.

Csütörtöki hír, hogy Józsefváros önkormányzata jogerősen pert nyert a kerület korábbi polgármesterével, Sára Botonddal szemben. A Budapest Főváros Kormányhivatalát főispánként vezető fideszes politikusnak bocsánatot kell kérnie a józsefvárosi önkormányzattól, mert valótlanul állította, hogy LMBTQ propaganda folyik a VIII. kerület óvodáiban.

Az ítélet szerint Sára Botondnak az alábbi szöveget kellett volna elhelyeznie Facebook-oldalán, és azt harminc napon át jól látható helyen kellene tartania:

"2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától."

Pikó András rámutatott arra, hogy Sára Botond posztjában "az általa a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Programnak tulajdonított négy mondat közül három nem szerepel a józsefvárosi képviselő-testület által elfogadott programban". Ezért az ügynek jogilag is lesz folytatása, mert a polgármester szerint "úgy látszik, a fideszes kormányhivatali vezető nem érti, hogy rá is vonatkoznak a törvények és a bírói ítéletek". Pikó szerint a minimum az lenne, hogy Sára Botond távozzon a hivatal éléről.