„Klubrádió
A lényeg

Zendülés a Péterfyben: az orvosok nem bírják elviselni a helyettes államtitkárból lett új főigazgatót

2/06/2023 07:29

| Szerző: Klubrádió

Elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató vezetési stílusát – írja a Népszava.

Az új főigazgató Tóth László, aki a BM helyettes államtitkári posztját cserélte a pesti kórház főigazgatói székére, a lap forrása szerint már március 10-én úgy fogalmazott  egy értekezleten, hogy

"az orvosok fehérgalléros-bűnözők.”

Tóth agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait – írja a lap. amely úgy tudja: több szerződéses munkaviszonyban álló orvos bért sem kapott, emiatt távoztak az intézményből. „Ez betegellátást veszélyeztető helyzetet teremtett” – fogalmazott egyik forrásuk.

Fővárosi Kórházak - Péterfy Sándor utcai Kórház
A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet. MTI Fotó: Máthé Zoltán
 
 

Május 25-én délután rendkívüli főorvosi értekezletret tartottak a kórházban, ahol megjelent a Péterfyt irányító Dél-pesti Centrum kórház képviselője, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság kommunikációs igazgatója is. A kórház főorvosai bizalmi szavazást tartottak, anelyen a a döntő többség Tóth ellen voksolt.

Tóth László nem ragált a Népszava érdeklődősére,  megjelent azonban  OKFÖ honlapján egy közlemény, amely szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház –  tényfeltáró vizsgálatot indított a Péterfyben.