„Klubrádió
A lényeg

Tizenegy orvos távozik a Péterfy Kórház szülészeti osztályáról

19/01/2022 16:02

| Szerző: Klubrádió

A távozó orvosok még a tilalom életbeléptetése előtt adták be felmondásukat.Többen a magánszektorba, mások más intézményekbe mennek át.

Távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról – értesült a Telex. Az Országos Kórházi Főigazgatóság erősítette meg a portálnak.

Az orvosok távozásának pontos okáról egyelőre keveset tudni, de közöttük vannak, akik más állami intézménybe mennek át, és vannak olyanok is, akik a magánellátásba távoznak.

Az egészségügyben egyébként felmondási tilalom van, de az érintett orvosok, akik között rezidensek is vannak, még a tilalom előtt adták be a felmondásukat.

Fővárosi Kórházak - Péterfy Sándor utcai Kórház
 
Péterfy KórházFotó: Máthé Zoltán / MTI
 

"A Péterfy Kórházból távozó szakorvosok közül kettő egy-egy másik állami fekvőbeteg-intézményben lett osztályvezető főorvos, tehát az állami egészségügyi rendszer semmilyen veszteséget nem szenvedett el, ők előreléptek szakmai pályájukon. A kórház azóta felvett egy szakorvost és 1 rezidenst, két további rezidens felvétele pedig folyamatban van. Az osztály működése 7 szakorvossal és 3 rezidenssel zavartalanul zajlik jelenleg is, az intézményben semmilyen beavatkozás nem maradt el" – közölte az OKFŐ.