„Klubrádió
A lényeg

Zelenszkij meghívta Orbánt Kijevbe

10/02/2023 07:22

| Szerző: Klubrádió

Már tavaly is meghívta Kijevbe az ukrán elnök Orbán Viktort, aki az év elején közölte, a 2023-as tervében nincs ukrán látogatás, de tegnap újból meghívta. A brüsszeli EU-csúcson szűk körben tárgyaltak egymással, a Népszava szerint Orbán a bolgár, ciprusi, görög, horvát, osztrák és szlovén vezető társaságában találkozott az ukrán elnökkel, akivel kezet fogott a magyar miniszterelnök, és a harmincperces gyors megbeszélésen Zelenszkij kérésére, hogy Ukrajnának milyen fegyverekre van szüksége, azonnal közölte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni, írja a Népszava.

EU-csúcs Brüsszelben
 
EU-csúcs Brüsszelben
 
Brüsszel, 2023. február 9. Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának helyszínén 2023. február 9-én. MTI/Európai Tanács
 

 

Az osztrák kancellár is hasonlóan beszélt, ő arra hivatkozott, hogy Ausztria semleges ország, Magyarország pedig arra, hogy a kezdetektől fogva ahhoz tartja magát, hogy nem küld fegyvereket a háború sújtotta országba.

Tavaly Novák Katalin államfő látogatott el a háború-sújtotta országba.