„Hírek
A lényeg

Völner váltig állítja: bűncselekményt nemhogy nem követett el, de nem is tudott róla

23/05/2023 10:56

| Szerző: Klubrádió

Kedden folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a Schadl-Völner-korrupciós ügy tárgyalása, amelyen Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt hallgatták ma meg.

Völner vallomásában továbbra is tagadta, hogy bármit elkövetett volna, a vádat minden elemében visszautasította, mi több, az ügyészség vádiratának megállapításait „súlyosan valótlanoknak, alaptalanoknak” nevezte.

A vallomásában egyebek mellett azt mondta: soha nem állt korrupciós kapcsolatban a végrehajtói kar korábbi elnökével,  Schadl Györggyel, tőle nem kért és nem is kapott sem pénzt, sem semmit, soha nem állapodott meg vele semmilyen jogellenes tevékenységről.

Völner Pál
 
Völner Pál
 

A volt államtitkár életvitelének leírásával próbálta a bíróság előtt érzékeltetni, hogy mindig volt pénze, ezért soha nem szorult rá hivatali vesztegetés elfogadására – korrupcióra. Egész életében tisztességesen dolgozott, jövedelmét mindig tisztességes munkával kereste meg, mondta, hozzátéve: Schadl Györgyön kívül egyik vádlottat sem ismeri,

bűncselekményt pedig nemhogy nem követett el, de nem is tudott róla.

A végrehajtók kinevezését soha nem befolyásolta, hatalmával, jogkörével soha nem élt vissza. Sőt: egyetlen végrehajtó kinevezésében sem döntött – közölte a bírosággal Völner, aki kifejtette azt is: ha igaz is az, hogy Schadl György pénzt kért a végrehajtó-jelöltektől praxisukért, ő ezekből a pénzekből soha nem kapott – derül a hvg.hu tudósításából.

A vád szerint a végrehajtói kar volt elnöke, a korrupcióval vádolt Schadl György 2021 júliusáig legalább 83 millió forintot adott Völnernek, aki cserébe Schadl érdekei szerint járt el a végrehajtók kinevezésénél és más témákban is.