„Klubrádió
A lényeg

Vizsgálatot kezdeményez Halász az ellenzéki pártfinanszírozás ügyében

8/12/2022 10:08

| Szerző: Klubrádió

Vizsgálatot kezdeményezett az Állami Számvevőszéknél az ellenzékiek külföldi finanszírozása miatt a fideszes Halász János. Szerinte a közösségi médiában megjelenő hirdetések is okot adhattak jogsértésre.

Tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt közérdekű bejelentést tett az Állami Számvevőszéknél a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, Halász János, és azt kérte, hogy a szervezet vizsgálja ki a történteket, illetve ha kell, tegyen jogi lépéseket a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalmat, az ellenzéki pártokat és a Bajnai Gordon nevéhez köthető DatAdat-csoportot is érintő ügyben – írta információira hivatkozva a kormányközeli Magyar Nemzet.

A politikus arra kérte az ÁSZ elnökét, hogy a szervezet vizsgálja ki a történteket, illetve ha szükséges, tegye meg a jogi lépéseket a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalmat, a baloldali pártokat, illetve a DatAdat-csoportot is érintő ügyben. Szerinte a közösségi médiában megjelenő hirdetések is okot adhattak jogsértésre.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a titkosszolgálati anyagok nyilvánosságra kerültek, ennek kapcsán Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, "az ellenzék tengerentúli támogatásáról szóló titkosszolgálati jelentés pontosan azt támasztotta alá, amit mi eddig közzétettünk" – mondta a Klubrádiónak Márki-Zay Péter.

Az Action for Democracy szerint a fantazmagória birodalmába tartozik, hogy "be lennének kötve" az amerikai kormányzathoz. A szervezet derűvel olvasta a jelentés részleteit, de jogi és diplomáciai lépéseket fontolgat a vádaskodások ügyében.