„Köszönjük
Megbeszéljük...

MZP: A jelentés egy újabb fideszes blöfföt leplezett le

23/11/2022 18:39

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Az ellenzék tengerentúli támogatásáról szóló titkosszolgálati jelentés pontosan azt támasztotta alá, amit mi eddig közzétettünk" – mondta a Klubrádiónak Márki-Zay Péter. A volt miniszterelnök-jelölt szerint ezzel bebizonyosodott, hogy lehet tisztán, elszámoltatható módon politizálni.

2022. november 23. Megbeszéljük - részlet 22.11.23. Márki-Zay Péter
15:04
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának múlt heti ülésén mutatták be azt a titkosszolgálati jelentést, aminek egyes részeit – a bizottságot vezető jobbikos Sas Zoltán kérésére – feloldották a titkosítás alól. Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt is ezt kérte.

A jelentés szerint a pénzből az MMM kb. 1,4 milliárdot fizetett ki a közösségi médiás ügynökségként működő és tanácsadói feladatokat is ellátó Datadat-csoportnak. Az Action for Democracy ezen felül utalt az Oraculum 2020 Kft.-nek is 1 milliárd forintot, ami a jelentés szerint 324 milliót továbbutalt a DatAtadat Professionalnek, ami további 148 millió forintot is kapott az Action for Democracytől.

"A jelentés pontosan azt támasztotta alá, amit mi eddig közzétettünk" – mondta a Klubrádiónak Márki-Zay Péter. A volt miniszterelnök-jelölt hozzátette, szerinte ezzel "egy hatalmas fideszes blöfföt lepleztek le". Hangsúlyozta, ebből semmilyen párt támogatását nem finanszírozták, hiszen a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt. Hozzátette, ezzel bebizonyosodott, hogy lehet tisztán, elszámoltatható módon politizálni. Arra a kérdésre, hogy közvetve mégis az ellenzéknek kedvezve használták fel a pénzeket, megjegyezte: "ezt eddig se tagadtuk, és nem is a Fideszt reklámoztuk belőle, az is biztos".

Az ellenzéki pártok elhatárolódó reakciójával kapcsolatban kifejtette, szerinte az ellenzéki pártok is tudhatták, hogy mekkora összegeket fordítanak kampánycélokra, 2500 óriásplakátból, amelyek közül a pártok csak a pártlogós plakátokat fizették, míg azokat amelyok Orbán hazugságait hirdették, az MMM.

Hozzátette, számára megnyugvást jelent ugyan a jelentés közzététele, de arra számít, hogy a Fidesz ezt az ügyet is "elteríti". Az sem számít, ha hazugságokat is elrejt benne.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péter
2022.11.23., szerda 17:35
Riporter: Bolgár György