„Klubrádió
A lényeg

MZP: Jöjjenek a nyomozók, én nyugodt vagyok

14/10/2022 08:21

| Szerző: Klubrádió

Az amerikai adományokról az ellenzéki pártok tudtak, márciusban be is jelentették, amúgy meg nem tiltja semmi – állítja Márki-Zay Péter.

“Még nem keresett sehonnan, senki ebben az ügyben” – mondta a hvg.hu kérdésére Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje arról, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) külföldről elfogadott 1,8 milliárd forintnyi, a kampányban felhasznált támogatása ügyében rendőrségi nyomozás zajlik. Miközben pártok nem fogadhatnak el külföldről támogatást, a civil szervezetekre ez nem vonatkozik. Eddig senkinek nem volt „papírja” arról, hogy kampányának felét „kiskapusan”, de külföldről finanszírozták. Az amerikai pénzek ügyében sikkasztás miatt a rendőrség is nyomoz.

A 24.hu összefoglalója szerint a volt miniszterelnök-jelölt nyugodtan néz szembe a nyomozással. Márki-Zay szerint ugyanis nem kiskapuról van szó, "a CÖF is ezt csinálja, csak ők nem külföldi adományokból, hanem itthon összelopott pénzből, állami cégek támogatásából" – mondta a politikus.

A Klubrádió is beszámolt arról, hogy nyomozást indított a rendőrség a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett külföldi támogatás miatt. Márki-Zay Péter mozgalmának amerikai pénzeivel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást.