„Klubrádió
A lényeg

Ungár: Nem lehet tudni, mire ment az amerikai pénz, mert sikeres kampány nem lett belőle

3/11/2022 16:30

| Szerző: Klubrádió

Az LMP társelnöke azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy mennyi támogatást kapott az összellenzék az áprilisi választások előtti kampányra az Egyesült Államokból, miközben a pártok ugyanúgy beszálltak az erre szánt keretbe. Szerinte a pénz sorsa ismeretlen, és nem lett belőle sikeres kampány.

"Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?" – felelte a 24.hu kérdésére Ungár.

A politikus a portálnak adott interjújában azt is mondta, "ezzel a pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a jó isten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle".

Márki-Zay Péter civil mozgalma magánadományokat gyűjtött a kampányra, a befolyt összeg legnagyobb részét pedig az amerikai Action For Democracy (AFD) adta. Az ellenzéki kampány összköltsége becslések szerint 3,5 milliárd forint körül mozgott, az MMM első éves költségvetése pedig összesen 2,5 milliárd forint volt. Utóbbiból az AFD küldött 1,8 milliárdot.