„Klubrádió
A lényeg

Derűvel olvasta a tikosszolgálati jelentést a Action for Democracy

25/11/2022 07:21

| Szerző: Klubrádió

A Márky-Zay Pétert támogató Action for Democracy szerint a fantazmagória birodalmába tartozik, hogy "be lennének kötve" az amerikai kormányzathoz. Megteszik a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket.

"Az Action for Democracy határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat, amikor szervezetünk magyarországi aktivitását figyeltették meg" – írja a Márki-Zay Péter mozgalmát összesen 3 milliárd forinttal támogató Action for Democracy közleményében, melyben reagálnak a szerdán megjelent Nemzeti Információs Központ-tájékoztatóra. A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának múlt heti ülésén mutatták be azt a jelentést, aminek egyes részeit feloldották a titkosítás alól – írja a 444.

Csütörtökön Márki-Zay Pétera Klubrádiónak azt mondta, hogy "az ellenzék tengerentúli támogatásáról szóló titkosszolgálati jelentés pontosan azt támasztotta alá, amit mi eddig közzétettünk".

Nagy "érdeklődéssel és helyenként igen nagy derűvel" olvasták az "úgynevezett elemzést". "Különösen azért, mert az adóforintok elherdálása után a Nemzeti Információs Központ ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásunk teljesen jogszerűen történt."

A közleményben a „testületi tagjainak a jelentés által baljósként beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és sugallt kormányzati »bekötöttségét« a politikai fantazmagória birodalmába” sorolják.

„Rendkívül aggasztónak tartjuk, hogy a kormány a teljes államapparátust bevetette az Action for Democracy, az MMM és a Datadat elleni lejárató kampányban, és nyíltan politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, a rendőrséget és az adóhivatalt. Ezzel akarják megfélemlíteni a magyar civileket a magyar államhatárokon belül és kívül” – írják.

„Az Action for Democracy megteszi a szükséges diplomáciai és jogi lépéseket a folyamatos támadások semlegesítése érdekében” – zárják.