„Klubrádió
A lényeg

Szlovák pszichológus: Orbán elvesztette a kapcsolatát a valósággal

9/02/2023 09:33

| Szerző: Klubrádió

Frantisek Sebej volt szlovák parlamenti képviselő és pszichológus szerint Orbán Viktor tévesen gondolja azt, hogy Magyarországnak egyensúlyoznia kell a Kelet és a Nyugat közt. Szerinte egyértelmű, hogy a régió országai a Nyugathoz tartoznak.

"Orbán Viktor elvesztette a kapcsolatát a valósággal, és mítoszok, tévelygések vezetik. Túlértékeli Magyarország súlyát és lehetőségeit. Lényegében feladta Magyarország EU- és NATO-irányultságát, és valamiféle alternatív modellt és világot igyekszik létrehozni" – reagált A szlovákiai Napunk című lapnak adott interjújában arra, hogy a miniszterelnök Magyarországból regionális középhatalmat szeretne csinálni. Eegyáltalán nem reális, ami felvázolt az ország számára – tette hozzá (ez egybecseng azokkal a megállapításokkal, amelyeket a GKI tett közzé a minap).

Orbán Viktor

A szlovák pszichológus úgy látja, hogy Orbán Viktor elfelejtette a magyar történelmet akkor, amikor "olyan politikai szövetségest talált magának, mint Oroszország, mellyel Magyarországnak egyetlen pozitív tapasztalata sincs"

"Sok mindenkinek idegeire megy már, amit csinál" –  jegyezte meg, miután az is szóba került, hogy Orbán Viktor korábban az EU-ból való kilépéssel is viccelődött már. (Az Index nyomán)