„Klubrádió
A lényeg

Szabadság! – rikkantotta Budaházy György, majd lóra pattant, és elkocogott a kocsmába (videóval)

28/04/2023 06:27

| Szerző: Klubrádió

"Szabadság!" – kiáltotta el magát csütörtök esti szabadulásakor Budaházy György, akit hangos üdvrivalgás követett. A váci börtön előtt 20-30 ember várta – írta a Blikk.

Ketten felnyergelt lovakkal érkeztek, amelyek egyikére - Pepére - Budaházy fel is pattant, majd elindult Vác belvárosa felé. Az úton nevetve sztorizgatott a régi időkről Budaházy, aki arról is részletesen mesélt, hogy milyen "ismert" gyilkosok vették körül a rácsok mögött.

A minden ízében magyaros szabadulásról a Lovas Betyár Közösség tett közzé videót a Facebookon:

Első útja egy közeli kocsmába vezetett, ahol már terített asztal várta őt. Először pezsgővel koccintott a barátaival, majd jelezte, a pálinka csak később következik.

A Hunnia-perben hosszú bírósági huzavona után idén márciusban született jogerős ítélet: Budaházy György börtönbüntetését hat évre csökkentették, amiből még körülbelül két évet kellett volna letöltenie, ha nem kap kegyelmet Novák Katalintól.

Mivel Novák a pápa látogatására hivatkozva kegyelmezett meg neki, Budaházy, ugyancsak a Blikk szerint  megfogadta, hogy ha kiszabadul a hétvégéig, elmegyek vasárnap a Kossuth téri nagymisére hálát adni neki azért, mert eljött. "Egy köszönőimát is elmondok a tömegben, kisemberként" – helyezte kilátásba.