„Hírek
A lényeg

Biztonsági őrök késelték meg a vendégeket a tiszaújvárosi kocsmában

20/02/2023 11:40

| Szerző: Klubrádió

Vádat emelt három biztonsági őrként dolgozó férfi ellen Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A vádlottak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen késeltek meg négy vendéget, akik közül az egyik a helyszínen belehalt sérüléseibe – írta az Ügyészség.

Az eset még 2021 szeptemberében történt. Egy ötfős baráti társaság délután ment be születésnapot ünnepelni a kocsmába. Az őrök az éjszakai órákban érkeztek meg a helyre, és szóváltásba keveredtek az áldozatokkal.

Kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból. Kmentek az utcára, ahol verekedés tört ki a két társaság között, és a vádlottak – mint az ügyészség fogalmaz – „a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit”, majd autóval elmenekültek a helyszínről.

Illusztráció: (pixabay)
 

Egy férfi meghalt, egy másik közvetlen életveszélyes, egy harmadik pedig közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A negyedik társuk nyolc napon túl gyógyult.

Az ötödik áldozat, akinek „csak” a bordája tört el, és fejét érték ütések az RTL Híradónak annak idején akkor azt mondta: olyan erős ütést kapott, hogy elájult, és mire magához tért,

barátai mind körülötte feküdtek megkéselve.

Az ügyészség most három férfi ellen vádat emelt halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt.