„Klubrádió

Hat évre ítélték az SZFE-maszkos nő támadóját

23/04/2021 16:00

| Szerző: Klubrádió

A bíróság gyorsított eljárásban hat év letöltendő börtönbüntetést szabott ki arra a férfira, aki a Csepel felé közlekedő 151-es buszon késsel megsebezte egy SZFE-maszkot viselő nő arcát. 

Hat év börtönre ítélte a csepeli bíróság azt a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolt  Ó. Bencét, aki február 25-én késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon, közölte a 24.hu megkeresésére Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A támadó a Szent Imre tér felé közlekedő 151-es buszon odalépett az SZFE-s maszkot viselő nőhöz, majd szidalmazni kezdte a mozgalomhoz való tartozása miatt. Ezt követően kést rántott, amivel megsebesítette a nő arcát.

Ó. Bence ezt követően leszállt a buszról, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban rövid időn belül elfogta. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadás azonban súlyosabb sérülés okozására irányult.

A portál szerint egészen különös magyarázatokkal állt elő az elfogása után. Először azt állította a rendőrségen, hogy az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe, majd ezt annyival egészítette ki később a letartóztatásáról döntő meghallgatásán, hogy lehet, hogy megvágta a nőt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A bíróság végül hat év letöltendő börtönre ítélte a férfit.

Ó. Bencének egyébként nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye. A portál beszámolója szerint 2019 áprilisában az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren. Ebben az ügyében is letöltendőt kértek rá, de csak pénzbüntetésre ítélték elsőfokon. Az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.