„Támogassa
A lényeg

Schmitt Pál: Már szinte minden készen van az olimpiához

26/07/2023 21:28

| Szerző: Klubrádió

"Ez már nem lenne számunkra olyan költséges olimpia, amiben úgymond az ellenzők, akik nem szeretnék az olimpiát, érvelni tudnának" – nyilatkozta a HírTv-nek Schmitt Pál volt köztársasági elnök.

„Tehát szinte minden készen van. Ez már nem lenne számunkra olyan költséges olimpia, amiben úgymond az ellenzők, akik nem szeretnék az olimpiát, érvelni tudnának” – nyilatkozta a HírTv-nek Schmitt Pál volt köztársasági elnök, aki plágiumbotrányába bukott bele.

Schmitt arra reagált, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője nemrégiben a Klubrádióban arról beszélt, pártja továbbra is az olimpia megrendezése ellen van. Schmitt szerint ami a magyar nemzetnek önérzetet, önbecsülést, jó érzést ad, azt „köszönik szépen, abból nem kérnek. Pedig fiatalemberek. Hát az, hogy deklarálta a kormány stratégiai ágazatnak a sportot, az értük szól (sic!), fiatalemberekről. Az, hogy van mindennapos testnevelés, az előbb említett úszóprogram, hogy létesülnek csarnokok, uszodák, létesítmények, tehát ez őértük szól”.

Az ex-köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra, hogy 2036 a következő kiadó rendezési dátum, és a Momentum Nolimpia-kampánya óta több sportlétesítmény is felépült, így a Puskás Aréna, a kézilabdacsarnok MVM Dome, a vizes vb helyszíne, a Duna Aréna, vagy éppen az atlétikai stadion.

Dénes Ferenc sportközgazdász pedig szintén rádiónknak beszélt arról, hogy a Nemzetközi Úszószövetség Budapestre költöztetése is mutatja, nagyon tudatos építkezésről van szó 2010 óta a sport területén, ami akár megágyazhat egy – jó eséllyel benyújtott – olimpiai pályázatnak.