„Klubrádió
A lényeg

Schadl tajtékzott, amikor a rendőrség elvette a kék villogóját

27/02/2023 09:30

| Szerző: Klubrádió

„Én még életemben nem pipáltam ilyet” – mondta a telefonba Schadl György május 12-én reggel, miután „egy jó képességű közlekedési rendőr” megállította a XI. kerületben, amiért jogellenesen használt szirénát a Skodáján. Grécs Lászlót hívta, ő volt ugyanis a vezetője annak a privát mentőszolgálatnak, amelyiknek Schadl papíron átengedte a Skoda üzemeltetését, hogy villogóval száguldozgasson és parkolhasson tilosban – írja a Telex.

 
Schadl György
 
Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Forrás: Miskolci Egyetem
 

A közlekedési rendőr azt kifogásolta, hogy a mentőszolgálat nevét nem tüntették fel az autón, holott így lett volna szabályos, és persze azzal is gondja volt, hogy miért Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke vezeti az autót, amit elvileg egy mentőszolgálat használ. Egy héttel később meg is érkezett a rendőrségi határozat, amiben a rendőrség visszavonta a megkülönböztető jelzés használatára kiadott engedélyt. Schadl tajtékzott.

„Mi a f...sz köze van annak ahhoz, hogy engem megállít, oszt azt mondja, a nyilvántartásból látja, hogy ki vagyok. Az egy adat, de egyébként még személyi sem volt nálam pechemre” – panaszkodott Schadl a telefonba Grécsnek, miután megkapta a rendőrségi határozatot.