„Klubrádió
A lényeg

"Ruszkik haza!" – felirattal jelentek meg óriásplakátok szerte az országban

11/04/2023 10:31

| Szerző: Klubrádió

"Ruszkik haza!" felirattal az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg hétfőn országszerte, amelyen az 1956-os üzenete mellett ez olvasható: „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna. Béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul"– írja és mutatja a Telex.

írja, a plakáton látható felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta. Az oldal célja, „hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője, az, hogy merre, milyen pályán haladunk. Mi úgy gondoljuk, Magyarország a Nyugathoz tartozik, és a jövőben is a nyugati pályán érdemes folytatnia. Ehhez szolgáltatunk érveket, és erről szeretnénk meggyőzni minél több magyart.”

 
wikipedia
 

Az oldalt a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti. Az Ad Library adatai szerint 138 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre 2019 óta, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján.